Nazilli Ticaret Odası'ndan Nysa belgeseli

Nazilli Ticaret Odası'ndan Nysa belgeseli

Aydın’ın Nazilli Ticaret Odası, geçtiğimiz aylarda başlattığı ve bölge turizmine büyük katkı sağlayacak Nysa antik kentinin belgesel çekimi çalışmalarında sona yaklaştı.

Yüksek çözünürlüklü video görsellerle ve fotoğraflarla İngilizce altyazılı bir belgesel ve İngilizce dil destekli bir katalog hazırlayan Oda, yurt içinde ve yurt dışında antik kentin tanıtımına katkı sağlayarak turizmi artırmayı hedefliyor. Ünlü coğrafyacı ve gezgin Strabon’un eğitim gördüğü, en az 40 bin kişinin yaşadığı tahmin edilen Aydın ilinin Sultanhisar ilçesinde bulunan antik kentte 10 bin kişilik anfi tiyatro, Meclis binası, Kütüphane, Gymnasium, Stadyum, Agora, Köprüler, Roma devrine ait Hamamlar ile Bizans kiliseleri gibi ilgi çekici birçok yaşam alanı bulunuyor.
Bu gibi değerlerin bölgede gün yüzüne çıkamamasının büyük kayıplara sebep olduğuna inanan Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, “Bölgemizde deniz olmasa da, turizm için büyük önem arz eden tarihi değerler bulunmaktadır. Aydın ili batısından doğusuna kadar çok çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış tarihi ve kültürel zenginliklerle dolu bir bölgedir. Nazilli Ticaret Odamızın sorumluluk sahasında da birçok tarihi değer maalesef toprak altında keşfedilmeyi ya da değer bulup ziyaret edilmeyi beklemektedir. Bizim şöyle bir hayalimiz var, umarız ki Aydın ilinin batısında denizin, kumun ve güneşin tadını doyasıya çıkaran yerli ve yabancı turistlerimiz, Kültür ve Turizm Bakanlığının ve diğer ilgili bakanlıkların - müdürlüklerin de tanıtım ve destekleri ile antik kentlerimizi ve tarihi değerlerimizi ziyaret ederek tatillerini tamamlarlar” dedi.
“UMARIM FAYDAMIZ DOKUNUR”
Çektikleri Nysa antik kentinin belgeseli ile bölgedeki turizm gelirlerinde artış olacağına inandığını ifade eden Arslan, “Çektiğimiz belgeselin sayesinde bölgemizin turizm gelirlerinde hissedilir bir artış olacağına inanıyoruz. Biz gücümüz nispetinde az da olsa bir katkı yapmaya çalıştık. Umudumuz o ki, yaptığımız çalışma teşvik edici olur. Bizleri bu çalışma esnasında yalnız bırakmayan Nysa kazı heyetine, yasal izin sürecini hızlandıran Sultanhisar Kaymakamlığı’na ve Belediyesi’ne Aydın Müze Müdürümüze ve ilgili tüm yetkililere teşekkürlerimizi sunarım. Çalışmamızı en kısa sürede halkımızla paylaşacağız” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.