Nazilli’de ABD Başkanı Trump’a Kudüs protestosu

Nazilli’de ABD Başkanı Trump’a Kudüs protestosu

Aydın STK Platformu Nazilli’de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte ‘Kudüs yalnız değildir’ diyerek İsrail’e destek veren ABD Başkanı Donald Trump’ı protesto etti.

Belediye meydanında toplanan yüzlerce kişiye Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve AK Parti İlçe Başkanı Bülent Sayar da destek verdi.

2302410.jpg

Nazilli Belediye Meydanında yapılan protesto ve basın açıklamasında İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atılarak Filistin halkına destek verildi. ABD Başkanı Trump’ın hukuksuz bir şekilde Kudüs’ü, İsrail’in başkenti olarak görmesini protesto eden grup adına basın açıklamasını okuyan Aydın Sivil Toplum Örgütü İl Başkanı Muhammet İkbal Yiğit, “Aydın STK platformu olarak basiretsiz ABD Başkanı Trump’ın hukuksuz kararını protesto etmek, zalimliklerini yüzlerine çarpmak ve kararlarını kabul etmediğimizi göstermek için buradayız. Yüreğimizin yandığı, içimizin acıdığı için buradayız. Filistin ve Kudüs ile dayanışma içinde olduğumuz için buradayız. Peygamberler diyarı Filistin topraklarının işgali kabul edilemez. Miladın şehri Kudüs’ün işgali kabul edilemez. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın işgali kabul edilemez. Ezanımızın yasaklanması mescitlerimizin ibadete kapatılması kabul edilemez. Basiretsiz ABD Başkanının ‘Kudüs İsrail’in başkentidir’ şeklindeki talihsiz ve tarihi gerçeklerle örtüşmeyen ve insanlık vicdanını yaralayan beyanları, bölgedeki sorunları derinleştirdiği ortadadır. Biz İsrail diye bir devlet tanımıyoruz. Devleti olmayan bir yerin de başkenti olamaz. Kudüs’te yaşanan vahşet bir an önce durdurulmalıdır. Yerlerinden, yurtlarından ettiği masum insanların kanını akıtan İsrail’i kınıyoruz” dedi.

 

Basın açıklaması sırasında topluluk, “Kudüs’e canımız feda olsun, kahrolsun İsrail ve kahrolsun ABD” sloganları attı. Basın açıklamasının sonunda Nazilli İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, Filistin halkı için dua etti. Belediye önünde toplanan grup açıklamaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.