Nazilli'de Ak Partili ve CHP'liler ‘Eski Türkiye' için karakolluk oldu

Nazilli'de Ak Partili ve CHP'liler ‘Eski Türkiye' için karakolluk oldu

Aydın Nazilli’de AK Parti’lilerin dağıttığı ‘Eski Türkiye’ adlı gazetenin yasal olmadığını iddia eden CHP kadın kolları üyesi Şenay Pirim ile AK Partililer arasında tartışma yaşandı.

Çevredeki duyarlı esnafların ve vatandaşların sayesinde kavga büyümeden yatıştırıldı. Kendisine darp edildiğini iddia eden CHP’li Şenay Pirim ise gazeteyi dağıtan AK Partililerden davacı oldu. Dağıtılan gazetenin yasal olmadığını iddia eden CHP’li Şenay Pirim, olayın sonuna kadar takipçisi olacağını ifade etti.
“BANA SALDIRANLARLA KARAKOLA GELENLER AYNI KİŞİ DEĞİL”
Uzun çarşıda annesini beklerken ‘Eski Türkiye’ gazetesini Ak partililerin eline tutuşturduğunu ifade eden CHP’li Şenay Pirim, televizyonlarda bu gazetenin yasal olmadığını duyduğunu ve bu yüzden tepki gösterdiğini belirtti. Tepki göstermesi ile birlikte yaklaşık 15 kadar AK Partilinin kendisine saldırdığını ve hakaretler ettiğini öne süren Pirim, karakolda gördüğü AK Partililer ile kendisine saldıran ve hakaret eden AK Partililerin aynı kişiler olmadığını iddia etti. Pirim, “İki günden beri televizyonlarda bu gazetelerin yasak olduğunu ve hukuka uygun olmadığını duyuyordum. Fakat Nazilli’de dağıtılmaz diye düşünüyordum. Olayın olduğu yerde annemi bekliyordum. Annemle çarşıda işlerimiz vardı. Bilinçli olarak orada bulunmuş değilim. Fakat annemi beklerken gazete dağıtıyorlardı. Benimde elime gazete tutuşturdular. Bende o gazeteyi zaten yasaklı bir şey olduğunu bildiğim için bunu dağıtamazsınız kanunen hakkınız yok bu yasak dedim. Ondan sonra olay öyle bir büyüdü ki bir sürü erkek bana saldırdı ve hakaret etil. Ben şunu özellikle söylemek istiyorum. Karakolda gördüklerim benimle muhatap olanlar değil” dedi.
AK PARTİLİ BAŞKAN ACAR,”İDDİALAR ASILSIZDIR”
Öncelikle seçim atmosferi içerisinde herkesi sağduyulu olmaya davet eden AK Parti Nazilli İlçe Başkanı İmran Acar, CHP’li Şenay Pirim’in ifadesinin aksine kendisine bir saldırı olmadığını söyleyerek Pirim’in ifadesini yalanladı. AK Partili Acar, “Dağıtılan broşürün içeriği; AK Partinin iktidara gelmeden önceki döneme ilişkin Türkiye’de ki siyasi ve ekonomik yapıyı anlatan o dönemin gazetelerinden alınmış kesitlerden ibarettir. Bu broşürü parti adına dağıttırıyorduk. Bu hanımefendi bir şekilde arkadaşların karşısına geçerek bunu dağıtamazsınız buna hakkınız yok bunu dağıttırmam diyerek onların elinden dağıtılmak istenen broşürleri almış yere atmış üstelik birde çiğnemiş. Uzun çarşıda bulunan bu olayı gören insanlar reflex göstermişler. Tabi ki bu şunu gösteriyor. Seçime yaklaşılırken CHP tedirgin bir ortama girmiş. Kaybetme sıkıntısı içinde. Bir şekilde bugüne kadar umduğu sonuçları elde edememe sıkıntısını yaşıyor. Birde şunu da görmek lazım “Geçmişiyle yüzleşemeyen hiçbir siyaset gelecek vaat edemez.” Görünen o ki CHP geçmişiyle de yüzleşmeyi beceremeyen bir yapıdadır” diye konuştu.
CHP SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
CHP Nazilli İlçe örgütü, AK Parti Nazilli ilçe teşkilatı tarafından dağıtılan gazetenin yasal olmadığını öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dağıtılanın kesinlikle bir broşür veya bildirge olmadığını iddia eden CHP Nazilli İlçe örgütü heyeti, AK Partililerin dağıttığının 30 sayfalık bir gazete olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.