Nazilli’den Afrin Kahramanlarına incir dopingi

Nazilli’den Afrin Kahramanlarına incir dopingi

Türkiye’ye yönelik terör tehdidini bertaraf etmek amacıyla Suriye’nin Afrin bölgesine devam eden ‘Zeytin Dalı Harekatına’ katılan Mehmetçiklere Nazilli’den 10 bin paket incir gönderildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesine başlattığı harekat, tüm ülkede destekle karşılandı. Her kent kendi imkanlarıyla Mehmetçik’e omuz verirken, Aydınlılardan incir dopingi geldi. Aydın’ın Nazilli ilçesinde incir işletmesi sahibi Yasin Uzun, harekatta görevli Mehmetçik’e 10 bin paket incir gönderdi. Paketleri hazırlayan personel, “Çorbada bizim de tuzumuz bulunsun” diyerek yevmiyelerini istemedi.


 

“Cephede Destek Olalım İstedik”

 

Çanakkale ruhunu yansıtmak ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne destek olmak amacıyla böyle bir olayı gerçekleştirdiklerini ifade eden işletme sahibi Yasin Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Askerlerimize psikolojik destek, toplumda birlik ve beraberlik olması için böyle bir projeyi gerçekleştirdik. Sınır güvenliğimizi korumak amacıyla cephede mücadele eden askerlerimize destek olmak istedik. Mehmetçik’imizin şimdi bizim göndereceğimiz ürünlere ihtiyacı olmadığını, TSK’nın bu ihtiyaçları fazlasıyla karşıladığını bilmemize rağmen, onların moralini ve toplumsal bilinci artırmak istedik. Cephede onlara bir nebze de olsa enerji sağlayabilirsek bundan onur duyarız.”


 

“Onlar Üşürken Rahat Edemedim”

 

Operasyon başladığı günden bu yana televizyondan gelişmeleri takip ettiğini ifade eden baba Zihni Uzun, “Hava şartları olumsuz ve askerlerimiz bu soğukta orada mücadele veriyor. Bizim klimamız ve sobamız var, ayağımızdaki çorabımız kuru. Fakat Mehmetçik’i o çamurun içinde görünce içim cız etti. Daha sonra aklıma bu fikir geldi. Bir askerimiz bir paketi 2’ye bölse 20 bin askerimize nasip olur fikri aklıma geldi. Nasıl Çanakkale’de tek yürek olduysak şimdi de tek vücut olduk. İnşallah askerimize enerji olur” şeklinde konuştu.

 

Öte yandan, işletmede çalışan kadınlar da kampanyaya destek verdi. O gün çalıştıkları yevmiyeyi almayan kadınlar, “Askerimiz bayrağımız ve vatanımız için canımız feda” diyerek desteklerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.