Nazım Hikmet etkinliklerle anılıyor

Nazım Hikmet etkinliklerle anılıyor

Nazım Hikmet etkinliklerle anılıyor


Gerçek Gazetesi
İmdat GÜÇLÜ
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sosyal Bilimler Nazım Hikmet Anma Gecesi ve Ödül Töreni Yapıldı.
Nazım Hikmet anma gecesi ve Nazım Hikmet adına açılan yarışmanın ödül töreni 3 Haziran Salı akşamı Söke Eğitimsen tarafından gerçekleştirildi. Düzenlenen anma ve ödül gecesine katılım çok yüksek oldu. Söke Belediyesi Düğün Salonu'nda yapılan gecede izleyiciler salona sığamadı. Ödül törenine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Badur, Eğitimsen Aydın Şube Başkanı, Söke Şiirevi temsilcisi Ali Gençli, şair yazar Hikmet K. Yılmaz, siyasi partilerden temsilciler, öğretmen ve öğrencilerin katılım sağladıkları görüldü.
Söke Eğitimsen'ce bu yıl ilk kez Söke'deki ortaokullar ve liselerde düzenlenen şiir ve resim yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. Yarışma komisyonu üyesi Ünsal Dinçer'in verdiği bilgiye göre liseler arasında açılan şiir yarışmasına 30 öğrenci, ortaokullar arasında açılan resim yarışmasına 47 öğrenci eserleriyle katıldılar. Şiirde ilk üçe Hilmi Fırat Anadolu Lisesi'nden Özlem Muhtar, Bağarası ÇPL'den Ozan Şahan, Söke Anadolu Lisesi'nden Gülser Çakırca girerek 300 TL tutarında hediye çeki ve kitap seti olarak belirlenen ödüllerini aldılar. Şiirde ayrıca iki öğrencinin şiiri de jüri tarafından çok başarılı bulundu. Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi'nden Beste Çetin ve Söke Anadolu Lisesi'nden Deniz Baydar mansiyon kazanarak kitap setiyle ödüllendirildiler.
Resim yarışmasında Alirıza Efendi Ortaokulu'ndan Dilara Kavak, Çeltikçi Ortaokulu'ndan Berrin Cirit ve Akçakonak Ortaokulu'ndan Okan Zülam ilk üçe girerek 200 TL tutarındaki ödüllerini aldılar.
Ödül kazanan resimler salonda sergilendi, dereceye giren şiirler okundu ve programın ikinci bölümünde öğretmenlerce şiir ve şarkılar söylendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.