Nazım Hikmet Şiirleriyle anıldı

Nazım Hikmet Şiirleriyle anıldı

Nazım Hikmet Şiirleriyle anıldı

Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği"nin, Aydın Belediyesi ile Söke Şairler ve Yazarlar Derneği"nin katkılarıyla her ay geleneksel olarak düzenlediği şiir ve müzik geceleri kapsamında, 13 Şubat 2011 Pazar günü Nazım Hikmet Ran"ın şiirleri seslendirildi. Saat 20.00 de Aydın Belediyesi Şükran Güngör Sahnesi"nde başlayan Nazım Hikmet"i anma şiir ve müzik gecesinde, bağlama ve solist olarak Ahmet Pehlivan ve Yaşar Uyar"ın yanı sıra; okuduğu türkülerle Selda Avcı renk kattılar.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz yaptığı konuşmada, geceye katkı veren şairlere ve şiir severlere teşekkür etti. Ankara"dan Şair Ulviye Savtur, sunum ve seslendirdiği şiirlerle geceye konuk olurken, Nazım Hikmet"in hayatı, sanatı ve eserleri hakkında bilgi verdi.
Söke"den geceye katılanlardan, Söke Belediye Başkan Vekili Nimet İncedal, Söke Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Tülay Sarayköylü, Başkan Yardımcısı Cemal Şimşek, Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Akgül, şairlerden Yaşar Çağbayır, Abdülkadir Güler, Ertuğrul Draman, Nevzat Seçen, Ergün Doğan, Fatma Yenidünya, Musa Koyunsev, Şahin Baş ve Hamide Balikçi, Aydın"dan; Şükrü Öksüz, Ali Haydar Öztürk, Savaş Sarıkaya, Abdullah Bedeloğlu, Özlem Algün Akdağ, Mehmet Orhan, Ergün Gül, Neslihan Öztürk, Ahmet Pehlivan, Yaşar Uyar ve Kenan Çiftçi Nazım Hikmet şiirlerini seslendirdiler.
Geceye katılan şairler, Başkan Şükrü Öksüz ve yönetimine her ay düzenlediği şiir dinletileri için teşekkür ederlerken, şiir etkinliklerinin devam etmesi yönünde görüşlerini paylaştılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.