Necip Fazıl Kısakürek şiirleriyle anıldı

Necip Fazıl Kısakürek şiirleriyle anıldı

Necip Fazıl Kısakürek şiirleriyle anıldı


Gerçek Gazetesi

HAMDİ AKGÜL

Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği tarafından her ay düzenlenen şiir dinletilerinde, bu ayın ünlü şairi Necip Fazıl Kısakürek anıldı.

Aydın Nevzat Biçer Konferans Salonu'nda yapılan şiir ve müzik gecesi yine renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğin onur konuğu olarak Ankara'dan Aydın'a gelen şair Ulviye Savtur sunum görevini gerçekleştirirken, Necip Fazıl'ın hayatı, sanatı ve eserleri hakkında bilgi verdi. Ulviye Savtur, şairin "Ayrılık Vakti" adlı şiirini okurken, herkesi veda hüznü sardı. Gecenin anlamlı bölümlerinden birisi de; Necip Fazıl'la sağlığında görüşen ve yakın dostlarından olan şairlerden Ali Haydar Öztürk'ün, ünlü şairle ilgili hatıralarını kısa kısa bölümler halinde anlatması oldu. Kültür Bakanlığı sanatçılarından, program yapımcısı-şair Münevver Düversde Adana'dan gelerek şiir etkinliğine katıldı. Aydın'da "Davazlı" lakabıyla tanınan şair Süleyman İncedal, Necip Fazıl'ın yöremiz efelerini anlatan "O Zeybek" adlı şiirini okuması ile salon alkışlarla yankılandı.

Söke Şairler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu; Başkan Tülay Sarayköylü, Başkan Yardımcısı Hıfzı Altümsek, Muhasip Abdülkadir Güler, Sekreter Hamdi Akgül, üyelerden Metin Akdeniz ve Aşır Tunca'nın yanı sıra; dernek üyesi şairlerden Ertuğrul Dıraman, Ceyhan Dıraman, Mustafa Özçakır, Ayşegül Aşkın, İlknur Mersin, Hamide Balıkçı, Necla Baydemir Tuncer, Musa Koyunsev, Erkan Acar, Ergün Doğan, Hatice Remil, Ramazan Çelik, Eray Dalkıran, Nuray Mete, Kübra Doğan ve Fadime Tuğçe Doğan şiir dinletisine katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan şiir ve müzik gecesinde, Aydın Yazarlar ve şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz, Aydın Belediyesi ve Söke Şairler ve Yazarlar Derneği'nin şiir ve müzik etkinliğine katkılarıyla destek olduklarını belirterek, etkinliklerinde kendilerini yalnız bırakmayan tüm şiir dostlarına da teşekkür etti. Necip Fazıl'ın ünlü "Sakarya Türküsü" adlı adlı şiirini de seslendiren Başkan Şükrü Öksüz, salondaki herkesi duygulandırdı.

Aydınlı Şairlerden; Savaş Sarıkaya "Zindandan Mehmet'e Mektup", Mehmet Orhan "Kaldırımlar 1", Naim Özdamar "Azgın Deniz", Kenan Çiftçi "Aynalar Yolumu Kesti" adlı şiirleri seslendirdiler.

Türk Halk Müziği solistlerinden; Ahmet Pehlivan, Yaşar Uyar, Ali Dizili ve Selda Avcı şiir dinletileri ara bölümlerinde söyledikleri türkülerle programı renklendirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.