Nesneleri üç boyutlu tarayan bilgisayar: Hp Sprout

Nesneleri üç boyutlu tarayan bilgisayar: Hp Sprout

HP yeni bir konsept deneyerek, önüne koyduğunuz nesneleri üç boyutlu şekilde tarayabilen bilgisayar HP Sprout'a imza attı.

HP yeni bir konsept deneyerek, önüne koyduğunuz nesneleri üç boyutlu şekilde tarayabilen bilgisayar HP Sprout'a imza attı.

 

Son dönemde HP bilgisayarlarda bir şekilde devrim yapmaya kararlı. Yaz başında firmanın "The Machine" isimli yeni süperbilgisayar konseptini görmüştük. Süperbilgisayarlarla uğraşmadığı zaman ise herkesin rahatlıkla satın alabileceği 200 Dolar'lık Windows dizüstü bilgisayar üretmeye uğraşan HP, bu aralar bambaşka bir proje ile meşgulmüş.

Bu bilgisayarın klavyesi yok, ama zaten gerek de yok. Onun yerine bir 3D tarayıcı ve projektörü var. Ayrıca dokunmatik ekranı da var. İlk bakışta sıradışı şekli ile dikkat çeken "HP Sprout", yaratıcı bireylere hitap eden ve bilgisayar kullanım alışkanlığını bir daha vazgeçemeyeceğiniz şekilde değiştirebilecek yeni bir konsept.

HP Sprout ile e-postalarınıza bakmak, video izlemek veya Facebook'a girmekten çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Öncelikle üst bölümünde bir 3D tarayıcı kamera ile derinlik sensörü bulunuyor ve bununla bilgisayarın önüne koyduğunuz herhangi bir nesne üç boyutlu olarak taranıp dijital ortama aktarılabiliyor. Ayrıca yine üst bölümdeki projektör sayesinde bilgisayarın önündeki dokunmatik yüzeye ikinci bir ekran yansıtılabiliyor. Bu alanda isterseniz çizim tabletlerinde olduğu gibi resim yapabiliyor veya sanal klavye olarak kullanabiliyorsunuz.

HP Sprout konsept bilgisayarı sanatçılar, ressamlar, illüstratörler, tasarımcılar, mimarlar ve yayıncılara yönelik tasarlanmış. 9 Kasım'da ABD'de piyasaya çıkacak olan HP Sprout 1,899 Dolar'a alınabilecek. Bilgisayarda 20 inç'lik dokunmatik ekran ve Windows 8.1 işletim sistemi var. Beraberinde normal bir klavye ve mouse ile birlikte bir de dijital çizim kalemi geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.