NEVŞEHİR'E ATANAN SIKIYÖNETİM KOMUTANI ARKADAŞI

NEVŞEHİR'E ATANAN SIKIYÖNETİM KOMUTANI ARKADAŞI

Sökeliler; Jandarma Muharebe Kurmay Albay Bülent Bulut'u SİDER'in iftar yemeklerinde görmeye alışmıştı

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15 Temmuz Cuma akşamında yapılan darbe girişimi sonrasında terör örgütü tarafından Nevşehir’e sözde sıkıyönetim komutanı ataması yapıldı. Bu atamada ismi geçen komutan Aydın'a ve Söke'ye yabancı değil.

ŞAHİN İLGİ'NİN YAKIN ARKADAŞI...

Bu göreve atanan Jandarma Komutanlığında görevli Kurmay Albay Bülent Bulut daha önce Aydın'da görev yapıyordu. 2013 yılına kadar Aydın İl Jandarma Alay Komutanı olarak görev yapan Jandarma Muharebe Kurmay Albay Bülent Bulut'un bir özelliği de Fethullah Gülen'in Ege Bölgesi'nde önem verdiği bir isim olan Şahin İlgi ile yakın arkadaşğı.  

GÖREV YERİ SÖKE OLMAMASINA RAĞMEN GÖRÜŞÜYORLARDI...

Şuanda FETÖ/PDY terör örgütü yapılanması soruşturması kapsamında ifadesi alınmak istenen, ancak kendisine ulaşılamayan Şahin İlgi ile Bülent Bulut sıkı dosttu. Bülent Bulut'un görev yeri Söke olmamasına rağmen, Aydın'da görev yaptığı süre zarfında ikili sık sık görüşüyordu. Şahin İlgi'nin, Söke'de Gülen Cemaatinin toplanma adresi haline getirdiği Söke İşadamları Derneği (SİDER)'in geleneksel Ramazan iftarlarına ancak önemli görevlerdeki isimler katılabilirdi. Bu konuda oldukça seçici davranan Şahin İlgi, Kurmay Albay Bülent Bulut'u davet etmeyi unutmazdı. Sökeliler; Aydın'da görev yapmasına rağmen bu komutanı, SİDER'in iftar yemeklerinde Şahin İlgi'nin özel davetlisi olarak görmeye alışmıştı.

İLGİ'DE, BULUT GİBİ SIKIYÖNETİMDE GÖREV ALACAKTI...

Darbenin başarılı olması halinde Şahin İlgi'nin de sıkıyönetim komutanı olarak atanan Bulut gibi, sıkıyönetimin uygun gördüğü bir makamda görev alacağına kesin gözüyle bakılıyor. Hatta bu görevin kendisine tevdi edildiği de iddialar arasında. Sıkıyönetim Aydın Valisi veya sıkıyönetim Büyükşehir Belediye Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Şuanda FETÖ/PDY terör örgütü yapılanması soruşturması kapsamında alınan ifadelerde yetkililerin bu bilgilere de ulaşğı da biliniyor. 

DARBE GERÇEKLEŞMEYİNCE KAÇTI...

Pazartesi gününe kadar Söke'de görülen Şahin İlgi'nin evinin aranmasından sonra İzmir'den Almanya'ya çıkış yaptığı biliniyor. Darbe girişimi öncesinde bile FETÖ'den dolayı göz altına alınmayı bekleyen İlgi'nin, darbe girişimi öncesi Türkiye'den ayrılmamasının nedeni olarak, sıkıyönetimde kendisine önemli bir görev verilmiş olması gösteriliyor. Fethullah Gülen'in sıkıyönetimde görev alacaklara yönelik emirleri arasında, "Darbe başarılı olur olmaz, hemen görevlerinizin başında olmanızı istiyorum" talimatının olduğu biliniyor. Fethullahçı Terör Örgütü (FETO) ele başısının talimatını emir telakki eden Şahin İlgi'nin de bu yüzden daha önce kaçmadığı, ancak başarısız darbe girişimi sonrasında bulduğu ilk uçakla Türkiye'den ayrıldığı sanılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.