Günün Haberleri Arşiv Sondakika Ekle Ziyaretçi Defteri Künye İletişim 09 Eylül 2010 Perşembe
ARŞİVDE ARA
ÇOK OKUNAN...
“Müvekkilim bir olaya karışmamış ve eylem yapmamıştır”
NAZİLLİ’DE İLGİNÇ ÖLÜM
POLİS MUSA, ÖLÜRKEN BİLE KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEK İSTEMEDİ
Kuzey rüzgarı esti
Sabah boykot, öğleden sonra birlikte açılış
7 EYLÜL TÖRENLERİNDEKİ TARTIŞMA
EV AVANTAJ’A REKOR İLGİ
Sevim Şahin: CHP’li olmak insanı sevmektir
YORUMLANAN...
JANDARMA EKİPLERİ MOTOSİKLET VE SÜRÜCÜSÜNÜ ARADILAR!
ÖZDEMİR YAMAN VEFAT ETTİ
Karanfilli İbo'yu kaybettik
Bez bebekler gelir kapısı oldu
Bozdemir: Ateş düştüğü yeri yakar…
Bu acıya yürek dayanmaz
Ali Öner MHP’den ihraç edildi
Aktaş: Şehit vermek normalleşti ve gündemde kalmadı
Link Bankası
Mail Listesi
"ERZİNCAN" AÇIKLAMASI
KUŞADASI'NDAKİ AVUKATLARDAN "ERZİNCAN" AÇIKLAMASI
03 Mart 2010 Çarşamba 17:57


Gerçek Gazetesi
Aydın Barosu Kuşadası Temsilciliği'ne bağlı avukatlar, 16 Şubat'ta Erzincan Cumhuriyet Başsavcısının gözaltına alınmasının hukuk dışı olduğunu savundu. Aydın Barosu Kuşadası Temsilciliği'ne bağlı avukatlar Kuşadası Adalet Sarayı önünde bir açıklama yaptı. Açıklama, Aydın Barosu Kuşadası Temsilcisi Avukat Ömer Günel tarafından okundu. Açıklamada, Erzincan Başsavcısının hukuk dışı göz altına alındığı CMK'un konuyla ilgili maddeleri hatırlatılarak detaylı bir şekilde açıklandı. Açıklamada 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda yer alan maddelere de değinildi.
Baro Temsilcisi Avukat Ömer Günel, 16 Şubat 2010'da Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı, Erzurum Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi nezdindeki savcı tarafından gözaltına alındığına dikkati çekerek, Başsavcının makamında ve konutunda arama yapıldığını ve bu şekilde son dönemlerdeki hukuka aykırı uygulamalara ve yargıya açık baskılara bir yenisinin daha eklendiğini söyledi.
Avukat Günel, yaptığı açıklamada şunları anlattı: "CMK'nun 250.maddesinin üçüncü fıkrasına göre, maddedeki suçlar bakımından Yargıtay'ın yargılayacağı kişilere ilişkin hükümler saklı tutulmuştur. Bu düzenleme sadece kovuşturma evresine ilişkin olmayıp soruşturma evresini de içermektedir. Nitekim soruşturmayı düzenleyen 251. madde: "250'nci madde kapsamına giren suçlarda soruşturma" şeklinde başlamaktadır. Oysa 250/3.maddedeki istisna sebebiyle Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın yargılayacağı kişiler bakımından özel yetkili Ağır Ceza Mahkemelerinin görev ve yetkisi bulunmadığına göre, CMK 251.madde bakımından bir soruşturma yetkisinden de söz edilemez. 2802 Sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 98.maddesine göre, kişisel suç-görev suçu ayırımı yapılmaksızın birinci sınıf hakim ve savcılarla ilgili soruşturma ve kovuşturmalar, Yargıtay üyeleri hakkındaki hükümlere tabidir. Aynı kanunun 88.maddesine göre Ağır Ceza Mahkemesinin görev alanına giren suçüstü halleri dışında suç işlediği ileri sürülen hakim ve savcılar yakalanamaz, üzerleri ve konutları aranamaz, sorguya çekilemez."

HUKUKSUZLUĞA KARŞIYIZ
Avukat Günel, yasa bu kadar açık iken Erzurum Özel Yetkili Mahkemesinin verdiği kararla Erzincan Cumhuriyet Başsavcısının tutuklanmış olmasının hukuk devleti açısından geldiğimiz vahim durumu gösterdiğini söyledi.
Ne yazık ki bu ihlallere imza atan yargının bir diğer mensuplarının hakim ve savcılar olduğunu anlatan Avukat Günel, sözlerine şöyle devam etti: "Cumhuriyet Başsavcısının yürüttüğü görevi nedeniyle bu sonuca uğramış olması yargı mensuplarının bağımsızlık güvencesinin tamamen ortadan kalktığının hazin bir görüntüsüdür. Hukuk, siyasi bir amacın aracı olamayacağı gibi bir hukuk devletinde, hukuka aykırı uygulamaların hiçbir haklı gerekçesi de olamaz. Yargının özgür sesi Barolar ve mensupları avukatlar bu hukuksuzlukların daima karşısındadır. Şu iyi bilinmelidir ki, bugün hukuksuzluğu yapanlarda bir gün hukuka ihtiyaç duyacaktır. Tavrımız ve eleştirimiz hukuksuzluğun kendisinedir. Hukuksuzluğa kim maruz kalırsa kalsın, bu Cumhurbaşkanı veya Başbakan olur, biz onların da yanında oluruz. Hukuk kurumu olarak savunduğumuz hukuk devleti ilkeleri ve hukukun kendisidir. Bu sürecin galibinin Hukuk Devleti İlkeleri olacağına inancımızla kamuoyuna saygılar sunuyoruz" (iha)
Yorum Ekle   
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
“Müvekkilim bir olaya karışmamış ve eylem yapmamıştır”
Vali Coş: Kardeşlik duygularımızı geliştirmek için çaba göstermeliyiz
Sabah boykot, öğleden sonra birlikte açılış
MHP’Lİ TANER YAŞANANLARI ANLATTI
AYDINLI ESNAFLARDAN KAYITDIŞIYLA MÜCADELE TALEBİ
7 EYLÜL TÖRENLERİNDEKİ TARTIŞMA
NAZİLLİ’DE İLGİNÇ ÖLÜM
POLİS MUSA, ÖLÜRKEN BİLE KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEK İSTEMEDİ
Demirezer, “Kurtuluş günleri birlik ve
Sezon erken bitti
İncir sorunu çekirdeğine
Söke’de intihar girişimi
Satranç turnuvası sona erdi
Efeler kaymakamı protesto etti
Borçlu üreticinin suyu akmıyor
“ART NİYETLİLER”
SÖKE BELEDİYE MECLİSİ EYLÜL AYI OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI
Ziraat Odası yer kirazını tanıtıyor
Aydın arıcılıkta daha iyi noktaya gelebilir
Aydın’da organik tarım denetimleri sürüyor
KENAN ÖZCAN
FARUK HAKSAL
YILMAZ ÖLMEZ
E. TURGUT TEKİN
İSMAİL VERGİLİ
MUSTAFA AÇICI
KAZIM ER
Serdar YILMAZ
RİFAT SERDAROĞLU
MEHMET ÖZÇAKIR
SÖKE DEVLET HASTANESİ ONLİNE İŞLEMLER
HASTA KAYIT
LABORATUAR SONUÇLARI
RÖPORTAJ
Erdeğer, "Sergiye ilgi ilk
Erdeğer, "Sergiye ilgi ilk günkü gibi devam etmedi"
ANKET
Web sitemizi başarılı buluyormusunuz
Evet
Hayır
Fotoğraf Galerisi
Cenevre Otomobil Fuarı
GAZETELER
PİYASALAR
IMKB 60.608
Dolar 0,0051 YTL
Euro 1,9265 YTL
Sterlin 2,3431 YTL
HAVA DURUMU1
. İstanbul 21 - 28°C .
. Ankara 17 - 31°C .
. İzmir 20 - 33°C .
. Bursa 18 - 32°C .
Ziyaretçi Sayısı(Bugün)
Sayfa Gösterimi 5833
Tekil Ziyaretçi 359