Ejderha göktaşı yağmuru Aydın’dan da gözlenecek

Ejderha göktaşı yağmuru Aydın’dan da gözlenecek

Ejderha göktaşı yağmuru Aydın’dan da gözlenecek

Gerçek Gazetesi
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), “Ejderha Göktaşı Yağmuru”nun en iyi izlenebileceği ülkeler arasında yer alan Türkiye"de gökyüzü tutkunlarının bu imkanı kaçırmaması için gözlem şenliği düzenliyor.
4004 TÜBİTAK Doğa ve Bilim Kampı desteği ile 19-29 Haziran tarihleri arasında Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğretim üyelerinden Hilal Aktamış ve Esin Acar, Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Gül Ünal Çoban tarafından hazırlanan ve Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE biriminden Dilek Parlakoğlu"nun da katkı ve destekleriyle gerçekleştirilen Astronomiyi Öğrenelim-Uzayı Keşfedelim Bilim Kampı projesi kapsamında ADÜ bünyesine kazandırılan 25 milimetre çapındaki teleskop kullanılarak gökyüzü gözlemi yapılacak.
Etkinlik ADÜ Amatör Astronomi Topluluğu"nun katkılarıyla 07 Ekim Cuma akşamı Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Meslek Yüksek Okulu bahçesinde 20.00-23.00 saatleri arasında gerçekleşecek.
Düzenlenecek etkinlik hakkında bilgiler veren ADÜ Öğretim üyesi Hilal Aktamış, “İzlenecek göktaşı yağmuru "Ejderha Göktaşı Yağmuru" olarak bilinmekle beraber, Ay ve Jüpiter" in de izlenmesini planlıyoruz. Ejderha Göktaşı Yağmuru gibi bir gökyüzü olayının en iyi gözlenebileceği yerlerden biri olan ülkemizde böyle bir gökyüzü olayının kaçırılmaması gereken ilginç, bilimsel ve eğlenceli bir etkinlik olacağını düşünüyoruz. "Ejderha Göktaşı Yağmuru" gözlem şenliği etkinliğimize tüm Aydın halkını davet ediyoruz” dedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.