KOMİSYON SEÇİMLERİNDE OYLAR YANLIŞ SAYILDI

KOMİSYON SEÇİMLERİNDE OYLAR YANLIŞ SAYILDI

KOMİSYON SEÇİMLERİNDE OYLAR YANLIŞ SAYILDI



Gerçek Gazetesi

Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç, İl Genel Meclisi"nde yaşanan başkanlık tartışmaları ve komisyon seçimlerinde yapılan sayım hatasını değerlendirdi.

İl Genel Meclisi Başkanı MHP"li Hayri Güleç, Aydın gündeminde olan CHP ile MHP arasındaki İl Genel Meclisi Başkanlığı tartışması ve İl Genel Meclisi"nde yapılan İhtisas Komisyonları seçimlerinde oyların yanlış sayıldığı yönündeki iddialar nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya AK Partili üye Hikmet Acar ve CHP"li üye Hasan Yavuz da katıldı.

2009 yerel seçimlerinin ardından İl Genel Meclisi"nde çoğunluğu sağlamak amacıyla CHP ve MHP arasında bir nezaket anlaşması yapıldığını ve bu anlaşmaya uyduklarını kaydeden Güleç, “CHP"li üyeler ilk 2 yıl Meclis Başkanlığının kendilerinde olmasını istedi. MHP grubu olarak bunu kabul ettik ve CHP"li Akan Evren başkan seçildi. Yasalar gereği 2 yılın ardından seçim yapılması gerektiğinden sonraki dönem için başkanlığa ben seçildim. Yasalarda ikinci dönem seçilen başkan yerel seçimlere kadar görev yapar demektedir. Bu nedenle yerel seçimlere kadar görevimin başındayım. Başkanlıktan istifa etmiyorum. Bu konu kapanmıştır. Yasalar kapsamında Aydın halkına hizmete devam edeceğim” diye konuştu.

CHP"li Söke üyesi Kazım Er"in kendisine tepki olarak Meclis 1. Başkanvekilliği görevinden istifa etmesinin ardından Encümen seçimlerinde İmar Komisyonu"na seçildiğini anımsatan Güleç, “Kazım Er hiçbir komisyonda görev almayacağını belirterek istifa etmişti. Ancak 2 gün sonra yapılan encümen seçimlerinde 1 milyon TL bütçesi olan İmar Komisyonu"na aday oldu ve seçildi. Er, rant kapma kaygısı ve parti içi çatışma nedeniyle İl Genel Meclisi"ni 20 gün boyunca gerdi. Kişilik fakiri olduğunu görevinden istifa ettikten sonra İmar Komisyonu"na girerek gösterdi. Sayın Er"den çıkıp tüm Aydın halkından özür dilemesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

OYLARIN YANLIŞ SAYILDIĞI DOĞRU

İl Encümen seçimlerine şaibe karıştırıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını savunan Güleç, şunları söyledi: “İhtisas komisyonlarında görev alacak kişileri belirlemek amacıyla önceki gün yapılan Encümen seçimlerinin ardından AK Partili üyeler kullanılan oyların tekrar sayılması için önerge verdi. Ben de bu önergeyi hemen işleme aldım. Oyların yanlış sayıldığı tespit edilerek tutanak tutuldu. Tekrar yapılan sayımlarda komisyonlara seçilen üyelerde değişiklik olmazken sıralamalarda değişiklik oldu. Tutanaklar Valimiz Kerem Al"a gönderildi. Komisyonlarla ilgili karar Valimiz tarafından verilecek”

CHP"Lİ YAVUZ SALONU TERK ETTİ

Güleç"in konuşmasının ardından CHP"li Hasan Yavuz, CHP"li Kazım Er ile ilgili parti grubu olarak inceleme başlattıklarını, Hayri Güleç"in yaptığı açıklamaları da tasvip etmediğini kaydederek toplantıdan ayrıldı. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum