Amerikan Kültür Koleji Söke’de

Amerikan Kültür Koleji Söke’de

Amerikan Kültür Koleji Söke’de


█GerçekGazetesi
Kerim YALÇINKAYA
Söke Amerikan Kültür Koleji 2013-2014 eğitim öğretim yılında Söke"de öğretime başlayacak.
Okul Müdürü Mehmet Ünal"dan alınan bilgiye göre, Amerikan Kültür Kolejleri 1911 yılından beri ülkemizde faaliyet gösteriyor. Ünal, “Bizim amacımız tüm dünyada çalışabilen ve kültürünü başarıyla temsil eden öğrenciler yetiştirmektir” diye konuştu. Birinci sınıfta iki öğretmenle İngilizce eğitimi verdiklerini belirten Mehmet Ünal, “İngilizceyi bir ders olarak değil, hayatın akışı içindeöğrencilerimize ana dili gibi öğretiyoruz. Bu sayede çocuklarımız, ebeveynlerinden biri yabancı, biri Türk olan her çocuk gibi iki farklı dil bilerek geleceğe hazırlanıyor” dedi.
Amerikan Kültür Koleji Müdürü Mehmet Ünal, eğitim modellerinin klasik yabancı dil eğitiminden farklı olduğunu kaydederken, “Biz ikinci dili doğal yolla öğretiriz. Bu yöntemle kazanılan dili unutmak mümkün değildir. Çünkü yabancı dil eğitiminde ana dil öğrenimine eş değer bir ortam yaratılır” dedi.
Eylül ayında eğitim ve öğretime başlayacak olan Amerikan Kültür Koleji"nin, bu yıl okul öncesi ve ilkokul düzeyinde öğrenci alacağını ifade eden Okul Müdürü Mehmet Ünal, ülkemizde ve dünyada Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da tanınan İngilizce Öğretmenliği programı uygulayarak, ülkemize binlerce öğretmen kazandırıldığını da vurguladı.
Ezberlemeyi değil, araştırmayı seven, en az iki yabancı dil bilen ve yaşamında etkili bir şekilde kullanabilen, teknolojiye hakim, özgüveni yüksek bir eğitim kademesi için gerekli donanıma sahip, Atatürkçü, çağdaş ve onurlu bireyler yetiştirdiklerini kaydeden Okul Müdürü Mehmet Ünal, “Türk ve yabancı akademisyenler bir arada bulunmaktadır. Bizim farklılığımız bir sınıfta iki öğretmen ile klasik İngilizce öğretiminin dışında çift dilli eğitim sistemidir. Çocuklarımıza ana dilleri gibi İngilizce konuşacakları bir sistem uyguluyoruz” dedi.
WCCL üyeliği Altın Diploma Sistemi"nin öğrencileri Amerikan Üniversitelerine sınavsız aldığını belirten Mehmet Ünal, “Öğrencilerimiz cumartesi günü İngilizce konuşurlar. Bünyemizde bulunan aktivite çalışmaları ile hafta sonunu gayet güzel geçirirler” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum