Tatil yoğunluğu sürüyor

Tatil yoğunluğu sürüyor

Kuşadası ve Didim’de tatil yoğunluğu devam ediyor


█Gerçek Gazetesi
Türkiye"nin en sıcak illeri arasında yer alan Aydın"ın sahil kesimlerinde tatil yoğunluğu devam ediyor. Ramazan ayı dolayısıyla kısmen sakinleşen deniz ve havuzlar Ramazan Bayramı"ndan sonra yeniden yoğunlaştı. Okulların açılmasına bir aydan az bir sürenin kalması nedeniyle vatandaşlar tatilini daha çok deniz ve havuzda değerlendirmeye çalışıyor.
Kuşadası ve Didim"de yaklaşık 40 derece sıcaklıkta serinlemek isteyenler denize ya da su parklarına yöneldi. Deniz suyu sıcaklığının 20 ile 24 derece arasında değiştiği Kuşadası ve Didim sahilleri özellikle hafta sonları ve öğlen saatlerinde halkın akınına uğruyor. Didim, Kuşadası, Davutlar, Güzelçamlı ve Akbük gibi tatil beldelerinde yüzbinlerce kişinin tatil yapması bölgedeki esnafı da sevindiriyor. Yazlıkçıların yanı sıra İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Nazilli ve Söke gibi çevre il ve ilçelerden gelen günübirlik tatilciler hem plajlarda hem de su parklarında yoğunluğa neden oldu.
Bu yıl yerli ve yabancı turist sayısında artış olduğunu belirten esnaflar, herşey dahil sistemi kapsamında tatil yapan yabancı turistlerin eskisi kadar para harcamadığını, ancak yerli turist sayısının ve kalitesinin her geçen gün yükseldiğini belirttiler.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.