Güzelçamlı Kültür, Sanat ve

Güzelçamlı Kültür, Sanat ve

Güzelçamlı Kültür, Sanat ve Deniz Şenlikleri Festivali başladı

█Gerçek Gazetesi
Güzelçamlı 21. Kültür Sanat ve Deniz Şenlikleri Festivali başladı. Kuşadası"na bağlı Güzelçamlı Belediyesi tarafından bu yıl 21.'si düzenlenen festivale, aralarında Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel ile Romanya, Yunanistan ve Bulgaristan"daki kardeş şehirlerden gelen belediye başkanları ile meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş ve tatilci katıldı.
Güzelçamlı Demokrasi Meydanı'nda festival açılış törenleri Kuşadası Belediye Bandosu eşliğindeki kortejle başladı. Açılışta konuşan Güzelçamlı Belde Belediye Başkanı Özkal Yüksel, “21. Kültür Sanat ve Deniz Şenlikleri Festivalimiz bu yıl da renkli görüntülerle başladı. Geleneksel olarak düzenlediğimiz festivalimize çeşitli ülkelerden gelen kardeş kent temsilcilerimize de tekrar hoş geldiniz demek istiyorum. Yapmış olduğumuz festivalimiz ve buna benzer etkinliklerimizi beldemizde bulunan otel ve turizm merkezlerimizin canlanması ve beldeye gelen turist sayısını daha üst seviyelere yükseltmek için gerçekleştiriyoruz” dedi.
Daha sonra konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Altungün, “Bu şirin beldemizde düzenlenen ve bu yıl 21.'si gerçekleştirilen festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu güzel organizasyonda aranızda bulunmaktan dolayı son derece mutluyum. İnşallah buna benzer uluslararası etkinliklerle sık sık bir araya geliriz. Birçok farklı kültürün bir araya geldiği, bilgi ve kültür alışverişinin yanı sıra kardeşlik duygularımızın güçlendiği bu tip etkinliklere sahip çıkan ve sürdüren herkese ben tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
Altungün"ün konuşmasının ardından, festivale konuk olarak katılan kardeş kentlerin belediye başkanları ve yöneticileri de birer konuşma yaptı. Romanya'nın Tirgu Müreş Belediye Başkan Yardımcısı Peti Andreas, Bulgaristan'ın Strumyani Belediye Başkanı Emil İliev ve Yunanistan"ın Samos Belediye Başkan Yardımcısı Anna Serepas Güzelçamlı"da bulunmaktan ve kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından Türkiye şampiyonu olan Kuşadası Elifname Spor Kulübü halk oyunları ekipleri tarafından folklor gösterileri yapıldı. Gençlerin gösterileri festivali izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.