İBRAMAKİ SANAT GALERİSİ’NDE

İBRAMAKİ SANAT GALERİSİ’NDE

İBRAMAKİ SANAT GALERİSİ’NDE SÖYLEŞİ GÜNLERİ

█Gerçek Gazetesi
Türkiye"nin Gündemi"ni konuşuyor isimli söyleşi İbramaki Sanat Galerisi"nde yapıldı. Atilla Sertel, Ümit Zileli ve Orhan Baykal"ın söz aldığı söyleşiye ilgi büyük oldu. Türkiye"nin son 10 yılında yapılanlar, özelleştirme yolu ile satılan kuruluşlar, Gezi Parkı süreci, ülkenin bölünmesine yönelik, Atatürk ve ilkelerine karşı yapılanlar, Mısır Gündemi gibi konular görüşüldü.
Orhan Baykal konuşmasında AK Parti hükümetinin 10 yıllık sürecinde yaptıkları ile ilgili kısa tespitleri açıkladı ve sözü Ümit Zileli"ye bıraktı. Ümit Zileli hükümetin basın ile olan tavrını, ülkedeki basın yayın organlarının bir çoğunu ele geçirdiği ve kendi çıkarları doğrultusunda kullandığını söyledi. Zileli Hükümetin özelleştirme yoluyla bir çok kuruluşu toprakları ile birlikte sattığını ve bu satışların resmen peşkeş çekildiğini söyledi. Gezi Parkı süreci ile beraber gençlerin ayaklanmasının bu 10 yıllık iktidar sürecinde AKP"nin sonunun geldiğini ve bu insanların, gençlerin artık susmayacağını, .çeşitli korku senaryoları ile susturamayacaklarını söyledi. Bugün ülkenin aydınlarının içeride tutulduğunu, milletin bağımsızlığını ve ülke çıkarlarını koruyan herkesin bir şekilde susturulmaya çalışıldığını söyledi. CHP"nin bir şekilde diğer partiler ile bir araya gelip ülkeyi bu durumdan kurtarabilecek tek güç olduğunu söyledi.
Atilla Sertel başbakan Erdoğan"ın dini kötü bir şekilde kullandığını ve bu şekilde insanları kandırdığını söyledi. AKP hükümetinin artık sonunun geldiğini söyleyen Sertel, ABD"nin Irak"a girdiğinde ölen 1,5 milyon Müslümanı düşüneceğine, kahraman Amerikan askerlerinin evine gitmeleri için dua ettiğini ve bu süreçte ABD bürokratları ile görüştüğünü söyledi. Dini kullanıyorsa bu kadar Müslüman insan öldüğünde başbakanın nerede olduğunu sordu. Umutsuz olmadığını ve bu kara sürecin biteceğini göreceklerini ifade eden Sertel, milletimize, bayrağımıza vatanımıza sahip çıkmamız gerektiğini söyledi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.