Tarih yeniden canlanıyor

Tarih yeniden canlanıyor

Tarih yeniden canlanıyor


Gerçek Gazetesi
Levent TUNCER
Söke"de tarihi Rum evlerinin bulunduğu Kemalpaşa Mahallesi"nde tarihin yeniden canlanmasını sağlayacak 'Sokak Sağlıklaştırma Projesi'nde ihale sözleşmesi imzalandı.
Söke Belediyesi"nin 2006 yılından bu yana gündeminde bulunan, tescilli binaların yoğun olduğu Kemalpaşa Mahallesinde Sokak Sağlıklaştırma Projesi hayata geçiyor. 2011 Yılında Koruma Kurulunun onayından geçen projenin geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılmıştı. İhaleye katılan dört firmadan SBS Restorasyon Tic. Ltd. Şti. 1 milyon 360 Bin TL ile en uygun fiyatı veren şirket oldu.
İhale sürecinin tamamlanmasının ardından ihaleyi kazanan şirket adına yetkili şirket müdürü Salim Şibil ile Söke Belediyesi sözleşme imzaladı. Sözleşme sonrası bir açıklama yapan Söke Belediye Başkan Yardımcısı ve Proje koordinatörü Mimar Mine Even, Kemalpaşa Mahallesinin olduğu kadar Söke içinde büyük önem taşıyan projenin başlayacak olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başkan Yardımcısı Mine Even; “2006 Yılında başladığımız sokak sağlıklaştırma projesi 2011 yılında koruma kurulundan onaylandı. Kültür Bakanlığının ihaleleri ile ilgili yeni düzenlemelerinin ardından projenin ihalesi yeni tamamlanabildi. İhaleyi kazanan yüklenici firma ile sözleşme imzaladık. Sökemiz adına önemli bir projedir. İnşallah zaman içersinde Kemalpaşa Mahallesinin diğer sokaklarını da içeren projenin devamını yapmak istiyoruz” dedi. Kemalpaşa Mahallesinde Alay Sokak, Çınar Sokak, Çetin Sokak, Gündoğdu Sokak ve Şehit Cafer Sokaklarda daha önce tespit edilen parsellere yönelik yapılacak olan proje 180 iş gününde tamamlanacak.
SOKAK
SAĞLIKLAŞTIRMA
PROJESİ
Söke Tarihi Kemalpaşa Evleri Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında; yapıların ve sokağın görsel algılanmasını etkileyen telefon, elektrik hat ve direklerinin yer altına alınması, Yapı cephelerindeki olumsuz görüntüye neden olan unsurların kaldırılması veya yeniden düzenlenmesi, cephelerdeki eksik mimari öğelerin aslına uygun olarak tamamlanması, yıpranmış cephe öğelerinin onarımı, strüktürel sağlamlaştırma, bazı yapı cephelerine uygulanmış ve özgün dokuyu kapatan kaplamaların ayıklanması, cephelerde rutubet etkisi görülüyorsa izolasyon yapılması, sıva onarımı, cephelerde yüzey temizliği, çatıların elden geçirilmesi, düz çatılı yapılarda gerekiyorsa eğimli çatı yapılması, cephelerin tarihsel dokuya uygun olarak boyanması, giriş saçağı eklenmesi işlemleri gerçekleştirilecek. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.