AYDIN 9. TİYATRO DRAMA VE

AYDIN 9. TİYATRO DRAMA VE

AYDIN 9. TİYATRO DRAMA VE MAİANDROS GÜNLERİ BAŞLIYOR


Gerçek Gazetesi
Aydın"da bu yıl 9"uncusu düzenlenecek olan "Aydın Tiyatro Drama ve Maiandros Günleri" 20-21-22 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Üç gün boyunca dokuz farklı etkinliğin yapılacağı 9. Aydın Tiyatro Drama ve Maiandros Günleri'ne Aydın'dan çok sayıda kurum ve kuruluş destek veriyor. Aydın Belediyesi, Aydın Ticaret Odası, Aydın Ticaret Borsası, AYKARYAY, Aydın Doğa Dostları Derneği (AYDOSK), Aydın Doğa Sporları Derneği, Zirve Dağcılık, EDOG Dağcılık, Zeybek Dağcılık, BİST (Söke), Aydın Lisesi Mezunları Derneği, Aydın Muhtarlar Derneği, Aydın Kadın Muhtarlar Derneği, Aydın Beşiktaşlılar Derneği, Hacı Bektaşı Veli Derneği, Eski Eserleri Sevenler Derneği, Çağdaş Sanatçılar Platformu, Aydınlı Temacılar, EKODOSD (Kuşadası), Pir Sultan Abdal Derneği, Söke Şehir Tiyatrosu, Güney Efe Dans Sanat Merkezi (Söke), Aydın Bisiklet Grubu, Free Souls Motorsiklet Kulübü işbirliği ile düzenleniyor.
Ankara'dan Özgür Tiyatro, AYKARYAY, Aydın'dan Aydın Belediye Şehir Tiyatrosu, İstanbul'dan Simurg, Söke'den Şehir Tiyatrosu, Güney Efe Dans sanat Merkezi ve Biz Sanat Tiyatrosu oyunlarını halka açık ve ücretsiz sergileyecek. Aydın'da Şükran Güngör Tiyatro Salonu, Söke'de Vali Recep Yazıcıoğlu Belediye Salonu'nun yanı sıra Aydın ve Söke'de sokak tiyatrosu olarak düzenlenecek olan etkinlikler Aydın, Söke ve Kuşadası yürüyüş gruplarının organizasyonuyla Tralles yürüyüşü yapılacak.
Aydın 9. Tiyatro, Drama, Maiandros Günleri Tertip Komitesi adına konuşan Hüsnü Ertung, "Aydın büyükşehir oldu. Geleneksel hale getirdiğimiz 9. Şenliğimizin adını Aydın, Tiyatro, Drama Meaindros Günleri olarak geliştirdik. Bu yıl Söke, Aydın birlikteliği oluştu. Ayrıca, Belediye Şehir Tiyatrosu'nun çocuk oyunu katılımı ile de olumluluk yaşandı. Amacımız Aydın'ın ihtiyacı olan uluslararası tiyatro, drama ve Maiandros günlerine varmak, 10-15 gün süreli etkinliklere ev sahipliği yapmak. Büyükşehir Aydın'ın bu gelenekselleşmiş etkinliği tüm belediyelerimizin, odalarımızın, sivil, resmi tüm kuruluşlarımızın kucakladığı birlikte ürettiği uluslararası, bilinen tanınan bir şenlik haline getirerek; Aydın'ı bir dünya merkezi yapmak" dedi.
Aydın İli Yürüyüş Grupları organizasyonu adına açıklama yapan Teoman Oğuzlu ise "Aydın'daki tüm yürüyüş grupları ile ses getirecek bir organizasyonun hazırlığı içerisindeyiz. Tüm Aydınlıları etkinliklerimize katılmalarını, salonları doldurmalarını, yürüyüşümüze zenginlik katmalarını bekliyoruz. Çıkınınızı alın gelin" diye konuştu.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.