AYDIN'DA “YERELDEN GENELE KADINELİ PROJESİ” TANITILDI

AYDIN'DA “YERELDEN GENELE KADINELİ PROJESİ” TANITILDI

AYDIN'DA “YERELDEN GENELE KADINELİ PROJESİ” TANITILDI HEMCİNSLERİNDEN KADIN MUHTAR ADAYLARA DESTEK


Gerçek Gazetesi
Aydın İş Kadınları Derneği (İŞKAD) tarafından düzenlenen bir törenle “Yerelden Genele Kadıneli Projesi” tanıtılarak Aydında 30 Mart 2014 yerel seçimlerde muhtar adayı olan bayanlara destek kararı çıktı.
Aydın-Muğla yolu üzerinde bulunan bir tesiste düzenlenen etkinlikte konuşan Aydın İş Kadınları Derneği AR-GE Sözcüsü Hasibe Elmastaş, yerelden genele kadın eli projesine destek sağlamak ve 30 Mart 2014 yerel seçimlerde Aydın da muhtar adayı kadınları tanıtmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.
"Yerelden Genele Kadıneli - Gül Esin"ler çoğalsın projesini hayata geçirmeye karar verildiğini belirten Elmastaş, “Aydın İş Kadınları Derneği geçen dönemde olduğu gibi yerel yönetimlerde sivil irade gücü oluşturmak için yola çıkmıştır. Yerelden genele kadıneli projesi geçen dönemdeki kapsamından büyütülerek Aydın il geneline yayılmıştır. Siyaset üstü düşünceyle, mahallemizin, şehrimizin ve ülkemizin akıl yolu ve eşit hizmet anlayışı ile yönetilmesini önemsiyoruz. Kadınlarımızın da bu kriterlere daha hassasiyet duyacaklarını biliyoruz. Bu nedenle kadın muhtar adaylarımızı destekliyoruz” diyerek projede Cumhuriyet Döneminin ilk kadın Muhtarı Aydın"ın Karpuzlu İlçesi"nden olan Gül Esin"in ismini kullandıklarını belirtti.
Derneğin üzerine düşen her görevi yerine getirmeyi toplumsal sorumluluk olarak kabul edildiğini belirten Elmastaş, proje amacının, siyasete ve yönetime kadın katılımını artırmak bunun yanın da siyasette mevcut kadın katılımının ön plana çıkarılması ve sürekliliğinin sağlanması olduğunu ifade etti.
Toplamda yerel seçilmişlerin içinde kadın oranı sadece yüzde 1.23 olduğunu belirten Elmastaş, gerek yerel yönetimlerde gerekse ticari odaların idaresinde kadın üyesinin oransal olarak artışı sevindirici gözükse de halihazırda ki sayısının yetersiz kaldığını belirtti.
Konuşmaların ardından Aydın da muhtar adayı olan kadın adaylar tek tek açıklandı ve hatıra fotoğrafı çekildi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.