“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” başladı

“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” başladı

“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” başladı

Gerçek Gazetesi
Aydın'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” başladı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Aydın Gençlik Merkezi Salonun da Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Levent Kocaalan"ın vereceği “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” 9 gün sürecek.
Program açılışında bir açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, “Bakanlığımız KOSGEB ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde tüm illerimizde genç girişimcileri için uygulamalı girişimcilik eğitimi verilmektedir. Aydın"da biz bunu başlattık. Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcilerin iş planı kavramı ile tanıştırarak kuracakları işletmelerin başarı olanaklarını artırmak için yapılan kurumsal ve uygulamalı eğitim programıdır” diye konuştu.
Katılımcılardan 18-29 yaş sınırının arandığını dikkat çeken Akın, “Eğitimler 30 kişilik iki grup şeklinde yapılacak. İlk etapta 30 kişilik ilk dönem eğitim programı 16 Aralık-03 Ocak tarihleri arası saat 09.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.
Düzenlenen girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifika almayı hak kazanan genç girişimcilere, iş kurmaları durumunda KOSGEB tarafından 30 bin TL"ye kadar hibe desteği ve 70 bin TL"ye kadar da faizsiz kredi alma şansı yakalayacak. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.