İhracatçıya teşvik ve yardım bilgilendirmesi

İhracatçıya teşvik ve yardım bilgilendirmesi

İhracatçıya teşvik ve yardım bilgilendirmesi


Gerçek Gazetesi
Ekonomi Bakanlığı bürokratlarının katılımı düzenlenen “İhracatta Devlet Yardımları ve Yatırım Teşvikleri Semineri” Ege Bölgesi"nden 200'ün üzerinde firma temsilcisinin katılımı ile gerçekleşti.
Seminerde açılış konuşması yapan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sayın Mehmet Emrah Sazak "Ekonomi Bakanlığı, ihracatçının yanında, bire bir bilgi vermek ve yaşanan sorunları çözmek için bugün Ege İhracatçı Birlikleri'nde, siz ihracatçılardan gelen her türlü görüş ve öneri bizlere sizleri nasıl daha fazla destekleyeceğimiz aşamasında büyük katkı sağlıyor. Bugün burada, kamu ile iş dünyasının birlikteliğinin en güzel örneğini veriyoruz." dedi. Sözlerine devam eden Sazak "Türkiye'nin 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşmasının en önemli yolu bu sinerjiyi ve bilgi akışını güçlendirmekten geçiyor. Bu çalışmalarımızla, hem siz firma temsilcilerini daha yakından tanıyoruz, hem de bizleri sizlerin tanımasını sağlıyoruz. Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan önderliğinde yatırım, üretim ve ihracat ekseninde somut, sonuç odaklı yatırım ve ihracat desteklerimizle 2023 yılı hedeflerimize ulaşmak için çalışıyoruz. Zaman birliktelik ve ortak aklın zamanıdır. İhracat artışı için bilgimizi, deneyimimizi ve tüm gücümüzü birleştirmemizin zamanıdır." dedi.
Aynı zamanda Ekonomi Bakanlığı teşkilat yapısı, hizmet birimleri ve vizyon ve misyonu hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Sazak, Bakanlık bünyesinde gerçekleştirilen hizmet ve faaliyetlerden de bahsetti. Sunumlarında Bakanlıkları tarafından yürütülen tüm faaliyetlerin 2023 İhracat Stratejisi ile uyumlu olduğunu belirten Sazak, bu kapsamda, 9 eylem alanı, 19 stratejik hedef, 72 stratejik eylem ve 74 performans göstergesi ile bahsedilen 500 Milyar Dolarlık ihracat hedefinin gerçekleştirileceğini kaydetti.
200'ün üzerinde firma temsilcisinin katılım sağladığı seminerde ayrıca, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, İhracatı Geliştirme Uzmanı Hatice Şafak Ergün, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Eda Erdem, Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Muammer Onur Kaya ve Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Mehmet Emrah Tanrıverdi tarafından ise Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen yatırım teşvikleri ve devlet destekleri hakkında kapsamlı olarak sunum gerçekleştirildi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.