Eylem yapan üniversiteli kızlar

Eylem yapan üniversiteli kızlar

Eylem yapan üniversiteli kızlar için olağanüstü toplantı yapıldı

Gerçek Gazetesi
Aydın"da yurtlarının merkeze uzak olması nedeniyle gasp ve taciz olaylarına maruz kaldıklarını iddia eden üniversiteli kız öğrencilerin sorunu Vali Erol Ayyıldız başkanlığında düzenlenen olağanüstü toplantıda ele alındı.
Aydın merkeze bağlı Işıklı köyündeki Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı Adnan Menderes Öğrenci Yurdu'nda kalan kız öğrenciler, taciz ve gasp olaylarına maruz kaldıklarını iddia ederek, güvenliklerinin sağlanması için yurt girişinde eylem yapmıştı.
Yaşananların ardından Valisi Erol Ayyıldız"ın başkanlığında ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, KYK Denizli Bölge Müdürü Alaattin Aktaş, Aydın Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı yetkililerinin katılımıyla yapılan toplantıda yaşanan sıkıntılar ele alındı.
Öğrencileri yurda taşıyan Işıklı Birlik minibüs şoförleri ve yöre halkı olayların kendilerini de üzdüğünü belirten Işıklı Birlik Minibüs Kooperatifi 2. Başkanı Mustafa Ali Balcıoğlu, “Bu olaylar bizleri derinden üzdü. Taciz ve kapkaç olaylarının yaşandığını biliyoruz. Bunları bizim minibüs şoförlerinin ya da köyde yaşayan insanlarla bir alakası yok. Bizlerin de evlatları var. Yurtta kalan öğrencilerimize kendi evladımız gözüyle bakıyoruz. Onlar da bizim evladımız. Bizler onlara elimizden gelen kolaylığı sağlıyoruz” dedi.
İddiaları incelediklerini ve gerekli önlemleri alacaklarını açıklayan Vali Ayyıldız, “Öğrencilerimiz ailelerinin bizlere emanetidir. Bizler de onların kentimizde sağlıklı ortamlarda eğitim almalarını ve barınmalarını sağlamak zorundayız. Kız öğrencilerimizin kaldıkları yurtla ilgili karşılaştığı bir problemleri çözeceğiz. Kız öğrencilerin kaldıkları yurttan başka bir yere taşınması sorunu çözmez. Yurtla ilgili öncelikle düşüncemiz yurdun çevresinde güvenlik önlemlerinin arttırılmasıdır. Bu konuda gerekli talimatları emniyet birimlerine verdim. Yurdun giriş ve çıkışlarındaki mobese kameralarının sayısı arttırılacak. Sokakların aydınlatması sağlanarak yabancı kişilerin yurdun çevresinde gezmelerini de önleyeceğiz. Öğrencilerimizin güvenlikleri konusundaki tüm tereddütlerini ortadan kaldıracağız. Öğrencilerimiz korkmasın içleri rahat olsun” diye konuştu.
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ise, yurt sorunun üniversite yönetiminin çözebileceği bir konu olmadığını kaydederek, “Kız öğrencilerimizin barındığı yurt ADÜ Merkez Kampüse çok uzak bir noktada. Bu nedenle kız öğrencilerimizin şikayeti olduğunu biliyoruz. KYK Bölge Müdürlüğü"ne kız öğrencilerimizin şikayetlerini ilettik. KYK yetkilileri kentimizdeki barınma konusuyla ilgili yeni bir düzenleme yapacaklarını söyledi. Doğrudan bizi ilgilendiren bir konu değil ancak öğrencilerimizin yaşadığı her türlü sorunun giderilmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.
Vali Ayyıldız, toplantının ardından gasp ve taciz olaylarında mağdur olduklarını öne süren öğrencilerle de bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi. Ayyıldız, kolluk kuvvetlerine asayiş tedbirleriyle ilgili çalışmaların başlatılması için talimat verdi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.