Söylevci, “Gazetecilik mesleği, günümüzün

Söylevci, “Gazetecilik mesleği, günümüzün

Söylevci, “Gazetecilik mesleği, günümüzün en hareketli ve en fedakarlık gerektiren mesleklerinden birisidir”

Gerçek Gazetesi
Gülsüm TUNA
Aydın Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci yayınladığı mesajla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutladı.
Söylevci gazetecilik mesleğinin fedakarlık gerektiren bir meslek olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti, “Basın çalışanlarına, ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı yasanın, 10 Ocak 1961"de kabul edilmesiyle bu gün “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır.
Dünya"da ve ülkemizde yaşanan olaylardan haberdar olmamızı sağlayan, toplumun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gibi önemli bir görevi yerine getiren basın çalışanlarının bu anlamlı gününü içtenlikle kutluyorum.
İçinde yaşadığımız güncel yaşamın aydınlatılmasında ve bilgilendirilmemizde, demokrasimizin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde önemli bir görevi üstlenen gazetecilik mesleği, günümüzün en hareketli ve en fedakarlık gerektiren mesleklerinden birisidir.
Bireyin haber alma hakkını sağlayan, doğru, ilkeli ve tarafsız görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren basın, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendiren en etkili araçlardan biridir.
Yaygın basınımızın yanı sıra özellikle yöremizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan yerel basınımızın da özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum.
Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde görevlerini yerine getiren basın mensuplarımızı takdir etmemek mümkün değildir.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutluyor, sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl geçirmelerini diliyorum.
Görevleri başında hayatını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.