AGC BAŞKANI DENİZ; “GAZETECİLER, ÖNEMLİ BİR KAMU GÖREVİNİ

AGC BAŞKANI DENİZ; “GAZETECİLER, ÖNEMLİ BİR KAMU GÖREVİNİ

AGC BAŞKANI DENİZ; “GAZETECİLER, ÖNEMLİ BİR KAMU GÖREVİNİ YERİNE GETİRİYOR”

Gerçek Gazetesi
Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Suat deniz, “Gazeteciler, toplumu bilgilendirirken halkın talep ve beklentilerini yansıtırken, önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir” dedi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün klasik sözlerle ve mesajlarla kutlandığına işaret eden AGC Başkanı Suat Deniz, “Maalesef 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde çalışmaya çalışan arkadaşlarımın bu gününe ortak olabiliyoruz. Gazetecilik fedakarlık isteyen, özveri isteyen, sorumluluğu çok ağır zahmetli bir görevdir. Bu görevi yıllardır yapan duayenlerimizin yaşantılarında mutlaka bir hikaye vardır. Gazeteciler, toplumu bilgilendirirken halkın talep ve beklentilerini yansıtırken, önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir. Ama günümüzde maalesef bu bilinçten uzak hareket eden bir elin beş parmağına benzemediği gibi son zamanlarda türeyen bir kısım gazeteciler ortaya çıkmaktadır. Böl, parçala yok et zihniyetinde olan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü nasıl gönül rahatlığıyla kutladıklarını, nasıl içlerine sindirdiklerini hala hayal bile edemiyorum. Türkiye'de gazetecilerin özlük haklarının iyileştirilmesinin simgesi olan, 10 Ocak 1961'de yürürlüğe giren 212 sayılı kanunun, gazeteciler için önemli bir anlam taşırken artık, bu anlamın her geçen yıl eriyip yok olduğunu üzülerek görüyoruz. Günümüzde artan gazetecilerin işten çıkarmalarının artık son verilmesini, işten çıkarılan meslektaşlarımıza sahip çıkılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Gazetecilerin demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğuna dikkat çeken Deniz, “Gazeteciler ifadelerinden dolayı adliyelerle savcılarla akraba olmamalıdır. Zaman zaman gazetecilerin maruz kaldığı hiçte etik olmayan davranışlar son dönemlerde sık sık gündeme gelmekte ve yaşanmaktadır. Karda kışta savaşın göbeğinde görev yapan gazetecilerin özlük haklarının, artırılması için her kesimin yoğun çaba sarf etmesi gerekir. Bununla birlikte basın mensupları, görevlerini yaparken hukukun evrensel standartlarına uymalı kişilerin temel hak ve hürriyetlerine saygılı olmalı, hiç kimseye bel altından vurma çabasına girmemeli ve meslek etiğini her şeyin üzerinde tutmalıdır. Özel hayata saygı, basın mensupların karnesi mesleğine olan sorumluğunu ön plana çıkarmalıdır. Tabi bütün bunların yanında özellikle ilimizde kalitesini her geçen gün arttıran medyamızın aynı istikrarlı gidişini sürdürmesini temenni ederken vur, kır parçala zihniyetinde olanların bu yoldan geri adım atmalarını, basın bayramında bile hiç de hoş olmayan yazılar ve yorumların Aydın basın camiasına yakışmadığını, bazı ben gazeteciyim diyenlerin önce aynaya sonra da çevresinde işini gerçekten hak ederek yapan arkadaşlara hakkını vermelerini bu bayramda rica ederim. Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nin kapıları basın ahlak kuralları çerçevesinde mesleğini icra eden arkadaşlarımıza açıktır. AGC başkanı olarak kavgadan uzak, uzlaşıcı, samimi olduğumu ve böl parçala yok et zihniyeti moduna hiç bir zaman girmediğimi ve bundan sonrada girmeyeceğimin bilinmesi temennisiyle çalışmaya çalışan gazetecilerin günü kutlarım” şeklinde konuştu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.