"BAŞARININ BİR OLDUĞU YERDEYİZ, KADIN GİRİŞİMCİLERİZ" ÇALIŞTAYI DÜZENLEN

"BAŞARININ BİR OLDUĞU YERDEYİZ, KADIN GİRİŞİMCİLERİZ" ÇALIŞTAYI DÜZENLEN

"BAŞARININ BİR OLDUĞU YERDEYİZ, KADIN GİRİŞİMCİLERİZ" ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Gerçek Gazetesi
Aydın"da girişimci kadınlar tarafından düzenlenen "Başarının bir olduğu yerdeyiz. Kadın Girişimcileriz" konulu çalıştayda Aydınlı kadınlara girişimcilik ruhu anlatıldı.
Aydın Ticaret Borsası Toplantı Salonu"nda gerçekleşen çalıştaya; Vali Erol Ayyıldız"ın eşi Dr. Dilek Didem Ayyıldız, TBMM İdare Amiri ve Aydın MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, AK Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel, CHP efeler Belediye Başkan Adayı Mesut Özakcan, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Emine Denizhan Sandıklı, daire amirleri, oda başkanları, ADÜ öğretim elemanları, girişimci kadın dernek başkanları, iş kadınları ve çok sayıda davetli katıldı.
Aydın Girişimciler Kurulu tanıtım Filmi ile başlayan Çalıştay"da, günün anlam ve önemine dair konuşmayı yapmak üzere ilk olarak kürsüye Aydın Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Emine Denizhan Sandıklı çıktı.
Son birkaç yıldır girişimciliğin bir moda olarak gösterilmeye çalıştığını ifade ederek konuşmasına başlayan Aydın Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Emine Denizhan Sandıklı, “Girişimciliğin tam kelime karşılığı varlık ve bolluk yaratma sürecidir. Bu süreçte kadınlarımıza daha çok yer verirsek yoksullukla daha nitelikli mücadele eder ve ekonomik verimliliğimizi yükseltmiş oluruz. O halde girişimcilik moda değil bir zorunluluktur. Girişimciliğin altın kuralı ileriye bakmak ve vizyonunu iyi belirlemek ise kadın girişimcilerinde özgüven ve morallerinin yüksek olması gereklidir. Bizler hiçbir zamn kadın olduğumuzu unutmamalı ancak işin cinsiyetinin olmadığını bilerek çalışmalıyız. Mükemmelliyetçi olmadan takım çalışmasını önemsemeliyiz. Yol alabilmek ancak birlikte hareket etmekle mümkün olabilecektir” dedi.
“KADIN
GİRİŞİMCİLERİMİZİN
HER ZAMAN
YANINDAYIZ”
Türkiye ekonomisinin daha da gelişmesi için girişimciliğin de gelişmesinin ve yaygınlaştırılmasının önem arz ettiğini vurgulayan Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı da, “2008 yılından bu yana, borsamızın koordinatörlüğünü yürütmekte olduğu, İl Kadın Girişimciler Kurulu; kişisel gelişim yollarını geliştirmeyi, kariyer gelişimlerine yardımcı olmayı, eğitim programları düzenlemeyi ve kadın girişimcileri çeşitli organizasyonlar ile bir araya getirmeyi, hedeflemişlerdir. Hedeflerini gerçekleştirmelerinde borsamız ve diğer odalarımızla kadın girişimcilerimizin her zaman yanındayız” diye konuştu.
“REKABET VE FIRSAT
EŞİTLİKLERİ KADIN VE
GENÇLERE DE
TANINMALIDIR”
Girişimciliğin önemine değinen, kadın ve gençlere de fırsat eşitliği ile rekabet ortamının oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken de, “Girişimcilik yoksa ekonomi yok istihdam yok. Kadın ve genç olmak toplumda bir pozitif ayrımcılığa yol açmalı ve böyle bakılmalı gibi yanlış bir algıya hakimiz. Kadın ve genç olmak önemli değil nitelikli birey olmak önemlidir. Ama nitelikli birey olmak önemliyken nitelikli kadın ve gençler yeterince rekabet koşulları içerisinde aksi pozisyonlarla negatif durumda kalıyorlarsa ve rekabette eşit şartlarda değil iseler çoğu zaman bir ayağımız eksiktir. Aynı rekabet ortamlarını ve fırsat eşitliklerini kadınlara ve gençlerde tanımak gerekir. Biz de buna dair olarak Ticaret Odası olarak bünyemizde kadınlara ve gençlere yönelik çalışmalarımız devam ediyor ve bünyemizde önemli pozisyonlarda birçok kadın ile genç bulunduruyoruz” şeklinde konuştu.
“AYDINLILAR KADINA
DEĞER VERİYOR”
Aydınlı kadınların başarılı ve özgüvenlerinin yüksek olduğunun altını çizen Aydın Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Merve Alpargun Altıntaş, “Aydın Belediye Başkanı"nın bir kadın olması aydınlı kadınların ne kadar başarılı olduğunu ve Aydınlıların kadına ne kadar değer verdiğini göstermektedir. İş yerlerimizde ne kadar kadın çalıştırırsak başarımızın o kadar da artacağına inanıyorum. Kadınların da erkeklerin yanında yer alarak çaba göstermesi ve katma değer sağlaması gerekir. Öncelikle mesleki eğitim sevdirilerek birçok alanda destek sağlayarak gençlerin ve kadınların proje oluşturmalarına destek sağlanmalıdır” dedi.
“KADINLAR İŞLERİNİ
ÇOK İYİ YAPIYOR”
İş hayatında kadınlara daima önem verdiğini ve kendi iş yerinde de kadınlara önemli görevler vediğini öne süren AK Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel, “Kendi iş yerimde stratejik noktalara hep hanımlara yer vermişimdir. Hakikaten kadınlar işlerini çok düzenli ve iyi yapıyorlar. Önümüzdeki süreçte de aday olduğum Efeler Belediye Başkan adaylığımda belediye meclisi üyeliklerinde kadınlara en çok payı ben verdim” ifadelerini kullandı.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.