BEKLENEN YAĞIŞLAR GELİYOR

BEKLENEN YAĞIŞLAR GELİYOR

BEKLENEN YAĞIŞLAR GELİYOR


Gerçek Gazetesi
Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı hava kütlesinin etkisine girecek olan Aydın"da yarın öğleden sonradan itibaren yağış bekleniyor.
Yurdun yarından itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı bir sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yarın Marmara"nın batısı ve kıyı Ege"de, 02 Mart 2014 Pazar günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu"nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz"in iç kesimleri, Doğu Anadolu"nun batısı ile Adıyaman ve Kahramanmaraş çevrelerinde aralıklarla yağış geçişleri bekleniyor.
Yağışlı sistem yurdun üzerinde etkili olmaya devam ederken 03 Mart 2014 Pazartesi günü Türkiye yine orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği ve bu sistemin 04 Mart 2014 Salı günü yurdun tamamında yağışlara sebep olacağı ve hafta sonuna kadar yurdun büyük bölümünde aralıklarla etkili olacağı, yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde, sadece çok yüksek rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülebileceği tahmin ediliyor.
Mart ayının ilk 10 günü meydana gelmesi beklenen yağışların yurdun güney, iç ve batı bölgelerinde Mart ayı ortalamalarına erişmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının hafta sonunda yurt genelinde artacağı, gelecek hafta başından itibaren yağışlarla birlikte iç bölgelerimizde 3 - 6 derece azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.