CHP İlçe Başkanı Hüseyin Akkaya,

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Akkaya,

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Akkaya, “siyaset, idare ve toplumun diğer alanlarında kadınlara gereken fırsatlar verilmemiştir. ”

Gerçek Gazetesi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe Başkanı Hüseyin Akkaya"da kadınları unutmadı. Akkaya yaptığı açıklamada kadınların sorunlarına dikkat çekerek, şunları söyledi, “8 Mart 1857 tarihinde ABD"nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000"i aşkın kişi katıldı.
26-27 ağustos 1910 tarihinde Danimarka"da 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında Alman Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin 8 Mart"ı ölen tekstil işçilerinin anısına DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR günü olarak kabul edilmesini önerdi. Öneri oy birliği ile kabul edildi.
Türkiye de 1921 yılında 8 Mart dünya Emekçi Kadınlar günü kutlanmaya başlandı.
Kadınlar tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 8 Mart "ta eşitlik isteklerini daha yüksek sesle dile getiriyorlar. Daha iyi çalışma koşulları, emeklerinin karşılığında hak ettikleri ücret ve daha iyi yaşam için mücadele için mücadele vermektedirler.
Yılın sadece bir günü kadınları hatırlamak onların aile ve toplum üzerindeki değerlerini ön plana çıkarmakla onların hak ettiği kazanımlar ödenmiş olmaz. Örneğin siyaset, idare ve toplumun diğer alanlarında kadınlara gereken fırsatlar verilmemiştir. Kadın hakları ile savunulan kadınların ayrıcalıklı haklara sahip olması değil sadece insan oldukları için, her yerde ve herkes için gerekli haklara sahip olmasıdır. Kadınların eğitim, sağlık, siyaset ve toplumun her alanında özgür ve aktif olarak görev almalarına fırsat verilmelidir.
Atatürk"ümüz kurtuluş savaşını kadınlarımızla birlikte kazanmıştır. Kadınlarımız, cepheye lojistik destek sağlamış yeri gelmiş elinde silah vatanı savunmuştur. Vatan kurtulduktan sonra Atatürk kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı vermiş, onlara gelecekte erkeği ile birlikte hayatı inşa etme yetkisi vermiştir. Ancak AKP hükümeti başta olduğu 11 sene içerisinde kadını evin içine kapatmak, günlük ve çalışma hayatından koparmak için var gücü ile çalışmıştır. Toplumun %50 %50 ayırmış, genç kızlarımızı yaptığı düzenlemelerle İmam Hatip Okullarına yönlendirerek Şeriatçı bir kadın nesli yetiştirmek istemiştir. Her yerde pıtırak gibi Kur"an Kursu açarak, Cumhuriyetin temellerine dinamit koymuşlardır.
Kadının başını örtmek onu türbana sokmak suretiyle kadınlarımızı başı açık ve başı kapalı diye ikiye ayırmışlar ve birbirine düşman edebilmek için elinden geleni yapmışlardır. Yine kadının kaç çocuk doğuracağına, kürtaj yaptırmayacağına kendisi karar vermiştir.
Sizler Cumhuriyet Kadınlarının çocuklarısınız. Atatürk"ün partisinin evlatlarısınız. Kurtuluş savaşında yedi düvele erkeğinizle birlikte karşı çıkıp vatanınızı nasıl kurtardıysanız. Bu gün de bu kötü gidişe dur diyecek yine sizsiniz, sizin gücünüz.
Hepinize ihtiyacımız var. Sizler bizim enerjimiz. Sizler yoldaşımız. Sizler toplumun itici gücüsünüz.
30 Mart seçimlerine 22 gün kaldı. 22 gün sonra sandığa gideceğiz. Siz olmazsanız hiçbir şey olmaz. Sandığınıza geleceğinize sahip çıkınız. Gömün artık AKP"yi 30 Mart"ta sandığa”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.