Buharkent MHP’den AK Parti’ye geçti

Buharkent MHP’den AK Parti’ye geçti

Buharkent MHP’den AK Parti’ye geçti


Gerçek Gazetesi
Aydın"ın Buharkent ilçesindeki seçim sonuçlarına itiraz eden AK Parti Adayı Mehmet Erol, 27 oyla seçimi MHP"nin elinden aldı.
9 bin 329 seçmenden 8 bin 733"ünün sandık başına gittiği 30 Mart seçimlerinde 8 bin 200 oy geçerli sayılırken, 533 oy ise geçersiz sayıldı. İtiraz yolu bulunan sonuçlara göre AK Parti 3 bin 27 oy, MHP 3 bin oy, CHP 2021 oy, SP 102 oy, BTP 32 ve BBP 18 oy aldı.
30 Mart seçimlerinde Buharkent ilçesindeki 1013 nolu sandıktaki 112 oyun sandık mührü basılmamasından dolayı, 11 oyun ise içinde muhtarlık pusulasının çıkmasından dolayı geçersiz sayıldığı seçimleri 7 oy farkla Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı Yusuf Vural"ın kazandığı açıklanmıştı. 7 oyla kaybettiği seçim sonuçlarına itiraz ederek, sandık görevlilerinin hatası ile geçersiz sayılan 123 oyun değerlendirilmesini isteyen AK Parti heyetinin itirazı Nazilli İlçe Seçim Kurulunca reddedilirken, bir üst kurula giden AK Partililerin itirazı ise Aydın İl Seçim Kurulunca kabul edilerek oyların sayılması istendi. Bugün sabah saatlerinde Nazilli Adliyesi"nde Seçim Hakimi başkanlığında tutanaklar tutularak oy sayımına geçilirken, yaklaşık 4 saat süren sayım işlemlerinin sonunda ise arkası mühürlü olan anca içerisinden muhtarlık kağıdı çıkan 11 oydan 3"ü MHP, 2"si CHP, 1"i AKP ve 5"i de birden fazla mühür basıldığı için geçersiz sayılırken, itirazlara neden olunan 112 arkası mühürsüz oyun ise 48"i AKP, 42"si CHP, 12"si MHP, 1"i BTP, 1"i SP ve 8"inin geçersiz sayıldı. Alınan karar doğrultusunda ise 27 oy farkla Belediye Başkanlığı MHP"den, AK Parti"ye geçti.
"BİZE OY VERENLERİN HAKKINI SAVUNDUK"
Nazilli Adliyesi"nde seçim kurulunun yaptığı toplantının ardından ise kararın tebliği için Nazilli İlçe Seçim Kuruluna geçildi. Partililere yapılan tebliğin ardından büyük sevinç yaşayan Buharkentli AK Partililer AK Parti Buharkent Belediye Başkan Adayı Mehmet Erol"a sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Seçimi kazandıklarından emin olduklarını ifade eden Başkan Adayı Mehmet Erol; “Hakkın ve adalettin tecilli etmesini istiyorduk. Zaten itirazlarımızda milli iradenin tecelli etmesiydi. Bu gerçekleşti ondan dolayı sevinçliyiz. Biz bu mücadelede sadece kendimizin hakkını değil, bize oy verenlerin hakkını da savunmak için bu yola girdik, mücadele yaptık. Hakkımızı aldığımız için sevinçliyiz. Herkese teşekkür ediyorum burada emeği geçenlere. Buharkentimiz için karar hayırlı olsun” dedi.
AK Parti Buharkent İlçe Başkanı Raşit Yıldırım ise 123 oyun sayılması ile 7 oy farkla kaybettikleri seçimin 27 farkla kendilerinin kazandığını söyledi. Yıldırım, karşı tarafın itiraz hakları olduğunu ve onların da haklarını arayacaklarını belirtirken; “Hayırlısı ne ise o olsun. Memleketimize en hayırlı sonuç neyse o olsun” şeklinde konuştu.
İŞTE O KARAR
İl Seçim Kurulunun 03.04.2014 tarih ve 2014721 sayılı kararı kurulumuzu bağlayan ve direnme yasa yolu bulunmayan karar niteliğinde olduğundan;
1- Buharkent Belediye Başkanlığı 1013 numaralı sandık sonuç tutanağının 245 oy geçerli,2 oyun geçersiz. Adalet ve Kalkınma Partisi 98. Cumhuriyet Halk Partisi 95. Milliyetçi Hareket Partisi 50. Bağımsız Türkiye Partisi 1 ve Saadet Partisi 1 oy alarak KABUL EDİLEREK, karar kesinleştiğinde birleştirme tutanağının bu şekilde düzeltilmesine.
2- Buharkent Belediye Meclisi Üyeliği 1013 numaralı sandık sonuç tutanağının 234 oy geçerli, 13 oyun geçersiz, Adalet ve Kalkınma Partisi 96, Cumhuriyet Halk Partisi 82, Milliyetçi Hareket Partisi 54, Büyük Birlik Partisi 1 ve Saadet Partisi 1 oy alarak KABUL EDİLEREK, karar kesinleştiğinde birleştirme tutanağının bu şekilde düzeltilmesine.
3- Buharkent İlçesi 1015, 1025 ve 1037 numaralı sandıklarda düzenlenen sonuç tutanağının ilçe seçim kuruluna teslim edilirken maddi hataların düzeltildiği , yapılan incelemede sonuçların ve oyların dağılımının birbiri ile tutarlı olduğu ve sisteme düzeltilmiş şekli ile girildiği anlaşıldığından bu hususta karar verilmesine yer olmadığına,
4- Buharkent İlçesi 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 1013 numaralı sandık kurulunda görev yapan Başkan ve Üyeler hakkında 5237 sayılı TCK"nun görevi ihlal suçu unsurları oluşmuş olabileceğinden hukuki durumun belirlenmesine taktiri için Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına,
Kararın itirazda bulunan ilgililere tebliğine,
Kararın bir suretinin bilgi için İl Seçim Kuruluna ivedilikle gönderilmesine,
Kararın tebliğinden itibaren 2 gün içerisinde yapılacak olan itiraz yolu açık olmak üzere oy çokluğuyla karar verilmiştir.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.