Ak Partili Erdem 37 bin oy kaybının sebebini

Ak Partili Erdem 37 bin oy kaybının sebebini

Ak Partili Erdem 37 bin oy kaybının sebebini sanal ortamda araştırıp rapor edecek


Gerçek Gazetesi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, 30 Mart seçimlerinde 2011 seçimlerine göre 37 Bin 885 daha az oy almalarının sebebini sanal ortamda araştırıp sonucu rapor ederek genel merkeze sunacak. Sanal ortamda vatandaşlar oy kaybıyla ilgili yüzlerce mesaj atarken bazı vatandaşlar başarısızlığın sorumlusu olarak il yönetimini göstererek istifa etmelerini istediler. Bazı vatandaşlar ise hizmetlerin tam olarak halka anlatılamadığını savundu.
30 Mart yerel seçimleri geride kalırken Türkiye genelinde büyük bir başarıya imza atan AK Parti'nin Aydın'da kan kaybetmesi partilileri harekete geçirdi. Aydın'da büyükşehir belediyesini büyük bir fark ile CHP'li Özlem Çerçioğlu'na kaptıran AK Parti, yaşanan düşüşün sebebini araştırıyor. AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem sosyal paylaşım sitesi üzerinden partililere seslenerek 2011 genel seçimlerinde 223 bin 508 oy alındığını hatırlatıp 30 Mart yerel seçimlerinde ise bu rakamın 185 Bin 623'e düşerek 37 Bin 885 oy kaybı yaşamalarını nasıl değerlendirdiklerini sordu. Vatandaşların tespitine göre rapor hazırlayacağını açıklayan Mehmet Erdem, AK Parti'ye gönül vermiş kişilerin fikirlerine özgürce ifade etmesinin rapor için önemli olduğunu söyledi.
"VATANDAŞLARIN TESPİTLERİNİ
RAPORUMA EKLEYECEĞİM'
Böyle bir uygulamayı seçimlerin ardından vatandaşlardan çok sayıda fikirlerini beyan eden telefonlar aldığını ve o nedenle başvurduğunu belirten Mehmet Erdem, "30 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde çok önemli bir başarı elde ettik. Ama Aydın'da durum aynı yönde olmadı. Aydın'daki sonuçlar üzerine her gün çeşitli telefonlar alıyorum. AK Partiye gönül vermiş vatandaşlarımızın konuyla ilgili tespitleri bizim için önemli. Alınan sonuçlarla ilgili bizden bir rapor istenecek. Bu raporu hazırlarken vatandaşımızın özgürce düşünceleri çok önemli. Hazırlayacak olduğum raporu vatandaşlarımızdan gelen tespitleri de yer vererek genel merkeze sunacağım. Bu sonuç karşısında partimize gönül vermiş vatandaşlarımızın ciddi olarak bir üzüntüsü var. Partilimizin içini dökmesini istedim" dedi.
İL YÖNETİMİNİ SUÇLADILAR
Mehmet Erdem'in çağrısı üzerine Facebook'a yüzlerce yorum yazan vatandaşlar başarısızlığın birinci sebebi olarak il yönetimini gösterdiler. Başkan adaylarının doğru belirlenmediğini savunanların hayli fazla olduğu yorumlarda, hizmetlerin tam olarak anlatılamadığını ileri sürenler de oldu. İl yönetimini suçlayan vatandaşlar mesajlarında, "Diğer Her iki Partide artış varken AK Partide düşüş varsa demek ki yönetimde sıkıntı var..., yönetim değişse, yenilense kimse tutamaz, il ve ilçe yönetimlerinin suçu, ilçe ve il yönetimi çalışmıyor, CHP ve MHP defalarca mahallemize geldi, AK Parti'den kimse gelmedi, il başkanlığı dahil tüm yönetim fes edilmeli, Allah'ın selamını bile almayan yönetimle ilgili, il, ilçe, kadın kolları istifa etmeli, tek sorumlu ilçe teşkilatlarını allak bullak eden il yönetimi ve ekibidir" ifadelerine yer verdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.