AK Parti Buharkent seçimlerinin iptalini istedi

AK Parti Buharkent seçimlerinin iptalini istedi

AK Parti Buharkent seçimlerinin iptalini istedi


Gerçek Gazetesi
Aydın'da, 30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminin üzerinden 9 gün geçmesine rağmen itirazlar sona ermedi. AK Parti, Buharkent ve Didim ile ilgili itirazını Yüksek Seçim Kurulu'na taşıdı.
AK Parti'nin Buharkent ve Didim"de yaptığı itiraz sonucunda İlçe Seçim Kurullarının verdiği kararlarda sonuçlar değişmezken, Didim ilçesinde CHP en yakın rakibi AK Parti'ye 166 oy, Buharkent"te ise MHP en yakın rakibi AK Parti"ye 7 oy fark atarak seçimi kazandığı açıklanmıştı.
Buharkent ilçesinde AK Parti"nin ilk yapılan itirazlarının ardından İl Seçim Kurulunca yapılan itirazlarının kabulü ile sandık kurulunun mühürlemeyi unuttuğu 123 geçersiz oy pusulasının sayılmasıyla 27 oy farkla Belediye Başkanlığını kazanan AK Parti kutlamalar yaptığı sırada ise MHP"lilerin itirazı ile tekrar başkanlık MHP"ye geçmişti. Didim ilçesinde de oyların yeniden sayılması ile 166 oyla CHP"li Deniz Atabay Belediye Başkanlığını kazanırken, AK Parti İlçe Teşkilatı ise içerisinde muhtarlık pusulası çıkan 1780 geçersiz oy için itirazlarını sürdürmeye devam ederek, konuyu parti genel merkezine taşıdı.
BUHARKENT İÇİN İPTAL, DİDİM İÇİN GEÇERSİZLERİN SAYILMASI İSTEĞİ
AK Parti Genel Merkezi"nce bugün Yüksek Seçim Kurulu"na Buharkent ve Didim ilçeleri için itirazda bulunduklarını ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç; “Didim Belediye Başkanlığı için büyük önem arz eden muhtarlık oylarının belediye başkanlığı pusulaları ile birlikte sandığa atılması nedeniyle geçersiz sayılan 1780 oyun geçerli sayılmasına yönelik itirazımız ile Buharkent ilçesinde 7 oyla geride olduğumuz ancak seçimde sandık görevlisinin 112 oy pusulasının arkasını mühürlemesi ve tutanaklarca tespit edilen zihinsel engellilere ve askerden izne gelen gençlerimize oy kullandırılması nedeniyle de seçimlerin iptali için başvuruda bulunuldu. YSK"dan iki ilçe içinde adaletli sonuç alacağımıza inanıyoruz. İki ilçedeki olaylarla ilgili çeşitli il ve ilçelerde uygulamalar mevcuttur. Bizde bunları örnek temsil ederek itirazda bulunduk. Sonuçları en kısa sürede alacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.