Sağlık Haftası başladı

Sağlık Haftası başladı

Sağlık Haftası başladı



Gerçek Gazetesi
İmdat GÜÇLÜ
Söke İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ersev Kuyucu 7-13 Nisan tarihleri arasının Sağılık Haftası olduğunu belirterek sağlıklı yaşama dikkat çekti. Dr. Ersev Kuyucu, insanların sağlıklı yaşama bilincine kavuşması gerektiğini belirterek şunları söyledi, “ “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi / Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.” Zamanın bütün zenginliklerine ve Osmanlı İmparatorluğunun tahtına sahip olan Kanuni Sultan Süleyman; sağlığın elde edilen tüm nimet ve zenginliklerden daha üstün olduğunu çok anlamlı bir biçimde bu şiirle dile getirmiştir.
Sağlık, bireyin vücudunda hastalık ve sakatlığın olmayışı değil aynı zamanda kişinin bedenen, ruhen ve sosyal yönden huzur ve mutluluk halinde olmasıdır. İnsanı maddi manevi etkileyen çevre faktörlerinin düzenlenmesi, sağlıklı yaşam hakkının korunması, İnsanların sağlık kurallarını öğrenmesi ve insanların sağlıklı yaşama bilincine kavuşması amacıyla, Birleşmiş Milletler Örgütü 7 Nisan Günü"nü “ Dünya Sağlık Günü”, 7-13 Nisan günleri arasını da “Sağlık Haftası” olarak kabul etmiştir.
Sağlıklı olmak ve sağlıklı kalmak, her insan için vazgeçilmez, devredilemez temel insan haklarından birisidir. Toplumun en küçük yapı taşı olan bireyin sağlıklı olması ve buna bağlı olarak toplumların sağlıklı olacağı göz önünde bulundurulacak olursa sağlık kavramının hayatımızdaki önemi hiçbir kavramla ölçülemez.
Kişisel sağlık kalitemizi arttırmamız ve sağlık kültürünün oluşup gelişmesine katkıda bulunmamız için, sağlıkla ilgili yaşam boyu öğrenme alışkanlığı geliştirdiğimizde; sağlık konusunda daha bilinçli bir toplum ve sağlık hizmeti sunumuna önemli bir katma değer sağlanacaktır.
Sağlıklı yaşam biçiminde, kişilerin hastalıktan korunması ve sağlık halini sürdürmesinde düzenli sağlık kontrollerinin yapılması, dengeli ve sağlıklı beslenme, yeterli uyku, egzersiz, çevre temizliği, aşılar büyük önem taşır.
Sağlık haftası vesilesiyle halkımıza sağlık dolu günler diler; tüm sağlık çalışanlarımıza da halkımızın sağlığını korumak ve iyileştirmek adına gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.