Sökeli öğrenciler turizmin önemine dikkat çekti

Sökeli öğrenciler turizmin önemine dikkat çekti

Sökeli öğrenciler turizmin önemine dikkat çekti


Gerçek Gazetesi
Levent TUNCER
Turizm Haftası nedeniyle Söke Ticaret Borsası Suat Orhon Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde düzenlenen törende turizmin önemine bir kez daha dikkat çekildi.
Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi ve Milli Eğitim Şube Müdürleri, Söke Belediye Meclis Üyeleri Yasemin Gürsoy (CHP) ve Esra Elif Bozkurt (MHP), Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Anya, SÖGİAD Başkanı Mehmet Yabancı, Söke Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Samed Can başta olmak üzere davetliler, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan Söke Ticaret Borsası Suat Orhon Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Yusuf Keremit yaptığı konuşmasında turizmin ülke ekonomisine sağladığı katkılardan bahsetti. 2000 yılında 10 milyon, 2010 yılında 28.6 milyona çıkan Türkiye"ye gelen ziyaretçi sayısının daha da artmasının umut edildiğini belirten Yusuf Keremit, 2014 yılı turizm sezonunun sektöre hayırlı olmasını diledi.
Günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunduğu, konuşmaların yapıldığı törende müzik ve dans gösterileri de oldukça beğeni topladı. Söke Ticaret Borsası Suat Orhon Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Mutfak dalında Volkan Çetin, Bar dalında Ali Tuncer ve Servis dalında dereceye giren İslam Temel"e ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi verdi.
Törenin sonrasında okul öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ikramlar, kokteyl havasında katılımcılarla paylaşıldı. Okulun bahçesinde heryıl olduğu gibi kurulan yöresel çadırda gözleme yapıldı, lokma döküldü, kurulan tezgahta hazırlanan döner kebap katılımcılara ikram edildi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.