Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli personellere hizmet içi eğitim verild

Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli personellere hizmet içi eğitim verild

Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli personellere hizmet içi eğitim verildi


Gerçek Gazetesi
Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) Eğitim Birimlerinde görev yapan sağlık personeline hizmet içi eğitim verildi.
Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplantı Salonu"nda TSM Eğitim Birimlerinde görev yapan sağlık personeline sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, kronik hastalıklara neden olan risk faktörleri gibi konularda bilgi düzeyini arttırmak, eğitim hizmetlerinin daha etkin şekilde yürütülmesini sağlamak amacı ile hizmet içi eğitim yapıldı.
Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Biriminde görevli Diyetisyen Mahmut Çeri, Diyetisyen Esra Görmez ve Hemşire Banu Andaç"ın görev aldığı eğitimde birimlerde görevli 24 personele hizmet içi eğitim verildi. Bir gün süren programda; Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"nın Tanıtımı, Yeterli ve Dengeli Beslenme, Dönemlere göre Yeterli ve Dengeli Beslenme, Besinleri Satın Alma, Hazırlama, Pişirme, Saklama ve Etiket Okuma İlkeleri, Obezite nedir? Obezitenin Sağlık Üzerine Etkileri, Tanısı ve Tedavi Yöntemleri, Fiziksel Aktivite, Spor ve Egzersiz kavramları ile Fiziksel Aktivitenin Sağlık Üzerine Etkileri konularında eğitimler verildi. Eğitim, birimlerde kullanılmak üzere hazırlanan CD"lerin dağıtımı ile son buldu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.