3 caretta caretta ölü bulundu

3 caretta caretta ölü bulundu

Son 1 ay içerisinde 3 caretta caretta ölü bulundu


Gerçek Gazetesi
Deniz kaplumbağası caretta carettaların nesillerinin korunması amacıyla yapılan çalışmalarla dikkati çeken Kuşadası, son bir ay içerisinde sıklıkla yaşanan ölümlerle dikkati çekiyor.
Bugün bir otelin plajında meydana gelen olayla birlikte son bir ay içerisinde Kuşadası"nda ölerek sahile vuran caretta caretta sayısı üçe çıktı.
Edinilen bilgiye göre, bugün caretta caretta iribaş bir deniz kaplumbağası ölü olarak Kuşadası Coatlight Oteli önünde kıyıya vurmuş şekilde bulundu. Ölü caretta caretta, ölüm nedeninin araştırılması amacıyla Adnan Menderes Üniversitesi Hayvan Hastanesi"ne gönderildi.
Yavansu Mahallesi sahil bölümünde kıyıya vuran caretta carettayı inceleyen Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Severler Derneği(EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, kaplumbağanın boynunda açılmış bir delik bulunduğunu, dolayısıyla ateşli bir silahla vurulduğunu düşündüklerini belirtti, Kuşadası EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, gerekli incelemeleri yaptıktan sonra Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Park Müdürlüğü'ne bilgi verdiklerini belirterek, "Caretta caretta milli park aracıyla Adnan Menderes Üniversitesi Hayvan Hastanesi'ne araştırılması yapılmak üzere gönderildi. Kesin ölüm nedeni gerekli araştırmaların yapılmasının ardından kamuoyuyla paylaşılacaktır. Caretta caretta Samos ya da Kuşadası Körfezi'nin kuzey kıyılarından gelmiş olabilir. Zaman zaman nesli tehlike altındaki bu canlılara bu tür saldırıların olduğunu görmekteyiz. Deniz ekosistemi için çok önemli olan bu canlıların korunması için herkes elinden gelen gayreti göstermelidir. Özellikle balıkçılar, ağlarına ya da paragatlarına takılmış olan caretta gördüklerinde ölü olarak değerlendirmemelidir" dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.