Ezandan rahatsız olup mahkemeye başvurdular!

Ezandan rahatsız olup mahkemeye başvurdular!

Ezandan rahatsız olup mahkemeye başvurdular!


Gerçek Gazetesi
Aydın"ın Söke ilçesine bağlı tarihi Doğanbey köyüne tatile gelen Alman çift, Türkiye"de her gün ezan okunduğu için mahkemeye başvurup, tazminat istedi.
2 haftalık tatil için Türkiye"ye gelen bir Alman çift, Aydın"a bağlı Söke ilçesinin önemli tatil beldesi Doğanbey"de ezan sesinden rahatsız olmaları ve seyahat acentesinin kendilerine vaat edilen rahat tatili yaşatamamasını gerekçe göstererek yerel mahkemeye dava açtı.
Dava sonrası Hannover Mahkemesi emsal oluşturabilecek bir karar verdi. Türkiye"de günde 5 defa ezan okunduğunu belirten mahkeme bu durumun Türkiye"de tipik bir ülke geleneği olduğunu belirterek çiftin davasını reddetti. Mahkeme, şehir merkezinde tatili tercih eden turistlerin ezan sesine hazırlıklı olması gerektiğine vurgu yaptı. Açıklanan kararda ayrıca, çiftin dönüşte uçağın yeterli konforda olmaması ve olumsuz hava şartları sebebiyle zorlu bir iniş gerçekleşmesi sonrası yaşadıkları mağduriyetle ilgili davayı da acentenin sorumluluk sahası içine girmediği için geri çevirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.