Gazete satışlarının artırılması için çalışma yapılıyor

Gazete satışlarının artırılması için çalışma yapılıyor

Gazete satışlarının artırılması için çalışma yapılıyor


Gerçek Gazetesi
Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Suat Deniz, gazete bayi satışlarının artırılmasına yönelik öneriler beklediklerini kaydetti.
Basın İlan Kurumu (BİK) Aydın Şubesi"nin 2 Mayıs 2014 tarihi itibari ile hizmet vermeye başladığını belirten AGC Başkanı Suat Deniz, “BİK"in hizmeye başlamasıyla yerel gazetelerin mevzuata uygun olmaması durumunda ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kalabileceği yapılan toplantılarda sık sık dile getirildi. Aydın"da yerel gazetelerin, nasıl gazete çıkarması gerektiğini siz gazete sahiplerine Basın İlan Kurumu Aydın Şube Müdürü Özer Akoğlu tarafından detaylı şekilde anlatıldı. Bir gazetenin resmi ilan alması için ortaya koyulacak kriterler, gazetenin yüzölçümü, tirajı, çalıştırdığı kadro sayısı temel kriterler olarak belirtildi. Öncelikle bizim üzerimizde durmamız gereken hassas konu, bir gazetenin resmi ilan alabilmesi için 250"si bayiden olmak üzere abonelerle birlikte en az 500 satış gerektirdiği olduğu düşüncesiyle bazı önerilerimiz, tedbirlerimiz neler yapılabileceğini tespit etmemiz gerekiyor. Yerel gazetelere son derece önem veren ve sahip çıkan Sayın Vali Erol Ayyıldız"a teşekkürü bir borç biliyorum. Sayın Valimiz, yerel gazetelerin tirajının yükseltilmesi bayi ve abone satışları ile ilgili neler yapılabileceğinin cemiyet olarak kendisine rapor edilmesini istedi. Bu noktada bizde sizlerden gelecek talep, öneri ve örnekleri sayın valimize bir rapor olarak sunup, kendisinden alacağımız randevu ile bu talepleri ileteceğiz” dedi.
Kamuoyunu aydınlatma, yol gösterme ve yayınlandığı kentin vizyonuna katkı sağlama gibi konularda kamu yararına faaliyet gösterdiği için yerel gazetelerin ne kadar önemli olduğunun net bir tavırla ortaya konulması gerektiğini belirten Deniz, “Herhangi bir okurun kendi iradesi ve isteğiyle sabah evinden işine giderken gazete bayisinden yerel gazeteyi nasıl tercih ettirebiliriz ki kuyucuların sayısı günde 250"yi bulsun? Sevgili meslektaşlarım yerel gazetenin yaşaması ve yaşatılması için sizlerden çözüm önerileri bekliyoruz. Yerel basın yaşayacak ki bir bakıma, toplumun çeşitli kesimlerindeki görevliler, yöneticiler, halk tarafından denetlendiklerini hissetsinler. Yerel gazeteler halkın sesidir, sesi olması gerekir. Yerel yöneticiler ortaya koydukları güzel işlerde basınla sürekli yan yana gelir. Yerel basın ulusal basından daha ziyade yerel yöneticilerle işli dışlı olur, olması gerekir. Özel sohbetler edilir, toplumun menfaati için beraber hareket edilir. Bu kapsamda sizlerin yazılı olarak göndereceğiniz önerileri Pazar gününe kadar bekliyorum” diye konuştu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.