Kooperatiflere düşük faizli

Kooperatiflere düşük faizli

Kooperatiflere düşük faizli yatırım ve işletme kredisi imkânı

Gerçek Gazetesi
Tarımsal amaçlı kooperatiflere düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılmasıyla ilgili olarak genelge Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sayın Salih Köksal konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılması amacıyla, tarımsal amaçlı kooperatiflerin hazırlamış oldukları projeleri ekleri ile birlikte düzenleyerek tebliğin yürürlüğe girdiği 10 Nisan tarihinden itibaren İl Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor. Yatırımcılar 01 Ocak- 31 Aralık 2014 tarihleri arasında Bankaca uygulnamakta olan tarımsal kredi cari faiz oranlarından kredi konuları itibariyle 2014/5767 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında yer alan üretim konularında tabloda bildirilen indirim oranlarından faydalanabileceklerdir” diye konuştu.
BİRÇOK KRİTER DİKKATE ALINACAK
Düşük faizli yatırım kullanmak isteyen kooperatiflerden birçok kriter isteneceği ve projelerin ona göre değerlendirileceğini öne süren Köksal, “İl Müdürlüğümüzce; Kooperatif yönetimi tarafından verilen başvuru dilekçesi ve ekinde yer alan başvuru formu incelenerek kontrolleri yapılacak olup; tebliğde yer alan kredilendirme konuları ve teknik kriterler dikkate alınarak bölgeye uygunluğu, sosyo-ekonomik durum, istihdama etkisi, sürdürülebilirlik, çarpan etkisi ve pazarlama faktörleri dikkate alınarak projeler değerlendirilecektir.
Uygun Bulunan kooperatif başvuruları İl Müdürlüğümüzün uygun görüş yazısıyla birlikte T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine kredi başvurusu için gönderilecektir. Kooperatif Yönetim Kurullarının ve yatırımcıların, daha geniş bilgi almak için İl Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir" dedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.