Genç turizmciler uğurlandı

Genç turizmciler uğurlandı

Genç turizmciler uğurlandı

Gerçek Gazetesi
Levent TUNCER
Söke Ticaret Borsası Suat Orhon Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, geleceğin turizmcilerini mesleklerine uğurladı. Çevredeki turizm merkezlerindeki işletmelerde mesleklerine ilk adımlarını staj yaparak atacak olan 165 Söke Turizm ve Otelcilik Lisesi son sınıf öğrencisi, gerçekleştirilen mini bir törenle uğurlandı. Söke"den başta Kuşadası olmak üzere çeşitli turizm kentlerine giden öğrenciler turizm işletmelerinin mutfak, servis, bar gibi kısımlarında görev alacaklar. Turizm şirketlerinden Söke"de eğitim gören genç turizmcilere her yıl olduğu gibi bu yılda ilgi ve talep yoğun olurken; yaklaşık 600 stajyer öğrenci talebinin geldiği belirtildi.
Gerçekleşen uğurlama töreninde stajyer öğrencilerine seslenerek çeşitli tavsiyelerde bulunan Söke Ticaret Borsası Suat Orhon Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Yusuf Keremit; “Staj göreceğiniz kurumlarda ailenizin, okulunuzun ve turizm sektörünün bir parçası olduğunuzu unutmayın. Staj meslek hayatınız için çok önemli, bu süreci çok önemseyin” dedi.
“SÖKE İLK KEZ
AVRUPA"YA DA STAJYER
GÖNDERECEK”
Kuşadası Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile Söke Ticaret Borsası Suat Orhon Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi"nin ortak hazırladığı AB projesi kapsamında Avrupa ülkelerine ilk kez stajyer öğrenci gönderilecek. 2 öğretmen nezaretinde 10 kişilik öğrenci grubu Almanya ve İtalya"da mesleklerine adım atmış olacak. Ekibin 2 Haziran"da gidecekleri öğrenildi. Önümüzdeki yıllarda Dünya ülkelerine daha çok stajyer öğrenci göndermeyi hedeflediklerini belirten Söke Ticaret Borsası Suat Orhon Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Yusuf Keremit; “AB projesi olarak gerçekleşecek olan öğrencilerimizin Avrupa ülkelerine gitmesi; uluslararası deneyim kazanmaları ve ülkemiz turizm sektörü için çok önemli” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.