“ŞİİR YAZI ÇEVİRİ EVİ” kuruluyor

“ŞİİR YAZI ÇEVİRİ EVİ” kuruluyor

AKKÖY’de “ŞİİR YAZI ÇEVİRİ EVİ” kuruluyor


Gerçek Gazetesi
İmdat GÜÇLÜ
Akköy, Kapıkırı, Yuvaca köy kütüphanelerinin kurucusu Güven Pamukçu, Akköy"de kiraladığı bir evde ŞİİR YAZI ÇEVİRİ EVİ kurma çalışmalarına başladı.
Şair ve yazarların buraya gelerek bir süre kalıp kitaplarının tasarımını yapacağı, yazma ve okumalarını tamamlayacakları bu evde kitap çevirisi de yapılacak. Ayrıca Akköy Kütüphanesi"ne tez yazmak için gelenler de bu evden yararlanacak. Daha büyük bir mekân yaratıldığında “kuş gözlemci”lerinin de konaklayacakları olanaklar yaratılması öngörülüyor. Zaman içinde Şiir ve Yazı Evin"de üretilenler “Akköy Yayzıevi Yayınları” adı altında kitaplaştırılması düşünülüyor. Başlatılan kampanyayla her dilde ürünün Akköy Kütüphanesine gelmeye başladığı öğrenildi. 2014 yılı içinde dünyanın çeşitli ülkelerinden ödüllü heykeltıraşlar heykel yapmak için Akköy"de buluşacak. Dünya basınında ses getirecek bu çalışmalar Didim"e nitelikli turistin de kazandıracağı düşünülüyor. 16 yıldır bu bölgede ücretsiz hizmet veren Güven Pamukçu artık çalışmalara Didim"de yaşayanların yüzlerini dönmesini bekliyor. Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay"ın Akköy"de yapılacak bu çalışmaları desteklediğini bildiren Pamukçu, “Nihayet Didim"i kent kültürü almış biri yönetecek” dedi.
EVİN DONANIMINA KATKI…
Bu çalışmaya katkı verecek olan kişi, kurum ve kuruluşların adlarının odalara verileceği belirtilirken gerekli olan malzemeler dökümü şöyle; Katkı sunmak isteyenler 0542 520 0758 numaralı telefondan Pamukçu"ya ulaşabilir. HER ODA İÇİN (üç oda): Yatak da olabilecek 2 kişilik koltuk. 4 kişilik çalışma masası 2 sandalye bir dinlenme koltuğu, tek kişilik elbise dolabı. Tüm mutfak donanımı, perdeler, 5 pencere, bir kapı yenileme, 2 bilgisayar, dış bahçe duvarı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.