İpotekli satışlarda 10. sırada yer aldık

İpotekli satışlarda 10. sırada yer aldık

İpotekli satışlarda 10. sırada yer aldık


Gerçek Gazetesi
TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ Nisan ayında, Aydın"da 719 ilk satış, bin 110 ikinci el satış olmak üzere bin 829 konutun satış sonucu el değiştirdiğini söyledi.
Aynı dönemde Türkiye genelinde ise 83 bin 610 konutun satış sonucu el değiştirdiğini ifade eden Yücedağ, “Konut satışlarında İstanbul 17 bin 130 konut satışı ile en yüksek paya sahip oldu. İstanbul"u 9 bin 249 konut satışı) ile Ankara, 5 bin 181 konut satışı ile İzmir izledi. Aydın ise Türkiye genelinde yüzde 2,2" lik payla 11. sırada yer aldı. Nisan ayında Hakkari"de ise 8 konut satışı gerçekleşti. Konut satışının en düşük olduğu diğer iller ve satış sayıları sırasıyla 12 konut ile Ardahan ve 16 konut ile Bayburt oldu” dedi.
Aynı dönemde Türkiye genelinde 23 bin 447 konut ipotekli satış sonucunda el değiştirdiğini anlatan Yücedağ şunları kaydetti: “Türkiye genelinde toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı yüzde 28 olurken bu oran Aydın ili için yüzde 24,5 olarak gerçekleşmiştir. En yüksek ipotekli satış 5 bin 667 ile İstanbul"da gerçekleşti. İstanbul yüzde 24,2 ipotekli satış payı ile Türkiye sıralamasında ilk sırayı aldı. İstanbul"daki toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı ise yüzde 33,3 oldu. Aydın ise Türkiye genelinde yüzde 1,9"luk payla 10. sırada yer aldı. Toplam konut satışları içerisinde ipotekli satış payının en yüksek olduğu il yüzde 38,3 ile Bartın oldu” (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.