“Antik Kentler” Karma Fotoğraf Sergisi açıldı

“Antik Kentler” Karma Fotoğraf Sergisi açıldı

“Antik Kentler” Karma Fotoğraf Sergisi açıldı

Gerçek Gazetesi
İmdat GÜÇLÜ
Söke"de yeni yerine taşınan Greenlove Kırtasiye açılışını karma fotoğraf sergisi ile yaptı.
Tufan Dinarlı ve Sait Gün'ün fotoğraflarından oluşan sergi izleyicilerin ilgisi ile karşılaştı.
Sergi ile ilgili konuşan Fotoğraf Sanatçısı Tufan Dinarlı, Ege"nin bu bölgesinde pek çok tarihi eser ve antik kent olduğunu, yıllardır bu yerleri belgelediğini söyleyerek, “Bu konu aynı zamanda uzun zamandır üzerinde çalıştığım Menderes Uygarlığı Belgesel Fotoğraf Projesi ile de doğrudan ilgili bir konu, Menderes Uygarlığı Fotoğraf Projesi, Menderes Nehrinin doğduğu yerden başlayıp denize döküldüğü yere kadar geçtiği aşamaları ve etrafında ki yaşamları belgelemeyi amaçlayan bir proje. Menderes Nehrinin oluşumunun on bin yıllık olduğu tahmin ediliyor, bu zaman içerisinde etrafında pekçok kentler uygarlıklar kurulmuş ve yok olmuşlar, aslında yokolmuşlar sözü bence tam olarak gerçeği yansıtmıyor çünkü bu uygarlıklarda veya bu antik kentlerde yaşayan insanlar ortadan yok olmadıklarına ya da kaybolmadıklarına göre sadece yer değiştirdiler, Menderesin yatağı değiştikçe orada yaşayan insanlar, etrafında kurulan kentlerde yer değiştirdiler, böylece burada yaşayan insanlar aslında tam olarak o kentleri kuranların torunları, dışarıdan gelenlerle kaynaşarak kültür alışverişi yaparak yaşamlarına devam etmişlerdir. Anadolunun zengin kültürü de böyle ortaya çıkmıştır.” dedi.
Dinarlı, sözlerine şöyle devam etti, “Biz de sergideki fotoğraflarımızla buna dikkat çekmek istedik.” diyerek sanatseverleri sergiye davet etti.
8 Haziran 2014 tarihine kadar açık kalacak sergide 17 tanesi Ege Antik Kentleri olmak üzere toplam 23 fotoğraf yer alıyor. Sergide yer alan Bafa Gölü-Kapıkırı Antik Kentinin panoramik fotoğrafı ile ilgili olarak Dinarlı şunları ekledi, “Panoramik Bafa Gölü isimli fotoğrafım, panoramik çekim tekniği ile çekilmiştir. Fotoğraf 70 adet ayrı fotoğrafın birleştirilmesi ile oluşturulmuş bir fotoğraftır. Yaklaşık olarak 180 derecelik bir bakış açısına denk gelmektedir. “Antik Kentler" sergisinde izleyicilerin beğenisine sunulan fotoğraf 70x150 cm boyutu ile yaklaşık olarak beş adet fotoğraf büyüklüğündedir”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.