Mavi Bayrak bu yıl Didim’den yükseliyor

Mavi Bayrak bu yıl Didim’den yükseliyor

Mavi Bayrak bu yıl Didim’den yükseliyor


Gerçek Gazetesi
2014 Yılı Mavi Bayrak ödül töreni 14 Haziran Cumartesi Günü D-Marin Didim"de yapılacak.
46 Ülke Arasında 3. Sırada Yer Alan Türkiye'de Mavi Bayrak Kazanan 397 Plaj, 22 Marina ve 12 Yat Törenle Bayraklarını alacaklar.
Didim Belediyesi ve D-Marin Didim ev sahipliğinde 2014 Ulusal Mavi Bayrak Ödül Töreni ilk kez Didim"de gerçekleşiyor. Didim Belediyesi ve D-Marin"in de En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri Ödülünü alacağı tören; 14 Haziran 2014 günü saat 18.00-20.00 arasında Didim D-Marin"de yapılacak. Tören de DAHOT Halk Oyunları ekibi gösterisi ve Grup Eflatun konseri etkinliği gerçekleşecek.
2013 yılında ülkemizde 383 plaj, 21 marina ve 13 yatta mavi bayrak dalgalanırken, bu sayı 2014 yılında 397 plaj, 22 marina ve 12 yat"a ulaştı. Mavi Bayrak Programı Dünyada 46 ülkede uygulanmaktadır. Bu yıl ülkemiz 46 ülke arasında, plaj açısından İspanya (573 plaj) ve Yunanistan(407plaj)"dan sonra üçüncü sırada yer almaktadır. Mavi Bayrak kriterleri çerçevesinde ülkemiz plajlarının diğer ülkelere göre standardının daha iyi düzeyde olduğu belirtilmektedir.Mavi Bayrak Ödülüne sahip olan plajın, deniz suyunun temizliği, plaj işletmecilerinin çevreye olan duyarlılığı ve plajı kullananların güvenliği ve plaja ilişkin donanımın eksiksiz olduğu, belgelenmiş ve garanti altına alınmıştır. Daha da önemlisi, bu garanti uluslararası alanda da onaylanmaktadır. Bu nedenle tatil programı yapan yerli ve yabancı turistler, öncelikle mavi bayrak ödüllü plajı olan tesisleri tercih etmektedirler. Bunun için Türkiye mavi bayrak ile uluslararası turizm pazarında önemli bir avantaja sahip oluyor. Mavi Bayrak Programının Uluslararası koordinasyonu, merkezi Kopenhag"ta bulunan “Foundation for Environmental Education (FEE)“ tarafından yürütülüyor. “Türkiye Çevre Eğitim Vakfı”, bu kuruluşa Ülkemizi temsilen 1993 yılında üye olmuş ve geçen süre içerisinde mavi bayrak programının yanında, FEE koordinasyonunda yürütülen beş uluslararası programı daha yürütmeye başlamıştır. Bu programlar ile çevrenin korunması ve çevre bilinci oluşturulması hedefleniyor. Her yıl ülkemizin bir başka yöresinde yapılan mavi bayrak ödül töreni, bu yıl Didim"de Didim Belediyesi ve D-Marin ev sahipliğinde, D-Marin Didim"de yapılacak.
“BAŞKAN ETKİNLİĞE KATILAMAYACAK”
Düzenlenecek etkinlikle ilgili konuşan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay etkinliğin Didim"de yapılmasını önemsediklerini belirterek “İlçemizde 3"ü halk plajı olmak üzere 12 mavi bayraklı plajımız bulunuyor. Ben bu etkinliğe katılamayacağım. CHP Genel Merkezinin Eskişehir"de yapacağı ve Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu"nun da katılacağı İl ve İlçe Belediye başkanları toplantısında olacağım. Burada yoğun bir gündem olacak. Ama ilçemizde bu etkinliği önemsiyorum” dedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.