Söke’de 50 kişiye, ‘Girişimcilik Eğitimi’ verilecek

Söke’de 50 kişiye, ‘Girişimcilik Eğitimi’ verilecek

Söke’de 50 kişiye, ‘Girişimcilik Eğitimi’ verilecek


Gerçek Gazetesi
Murat TAN

Kendi işini kurarak, KOSGEB"in Yeni Girişimci Desteği"nden (hibe ve kredi) yararlanmak isteyen girişimci adaylarına yönelik, Aydın Merkez"de, Aydın Merkez"de 175 kişilik ve Söke"de 50 kişilik “Temel Seviye Girişimcilik Eğitimi” düzenlenecek.
Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü"nden yapılan açıklamaya göre, geliştirilen proje kapsamında iş fikrine sahip girişimcilere 70 saat sürecek girişimcilik eğitimleri ile yeni iş fikirlerinin hayata geçirilmesi ve Aydın"da bu fikrin istihdam açısından desteklenmesi amaçlanıyor.
“EĞİTİME KATILACAKLAR MÜLAKATLA BELİRLENECEK”
Konuya ilişkin yazılı basın açıklamasında bulunan Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, “Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenecek KOSGEB onaylı eğitimler, Aydın Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği yükleniciliğinde yapılacak. Aydın Merkez"de düzenlenecek olan toplam 50 kişilik ilk 2 grup eğitimin katılımcıları 26 Haziran Perşembe günü saat 09:00-12:00 arasından Aydın Esnaf ve Sanatkarları Odasında yapılacak olan mülakatlar ile belirlenecek. Eğitime katılmak isteyenlerin bu mülakata katılması zorunludur. Eğitimin ilk grubu 1-11 Temmuz tarihleri arası, ikinci grup ise 14-24 Temmuz tarihleri arasında hafta içi 09:00-17:00 saatleri arasında düzenlenecektir”
Eğitimin hedef kitlesinin İŞKUR"a kayıtlı, 18 yaş üzeri kişiler olduğunun belirtildiği açıklamada, “Girişimcilik programına katılacaklar, eğitim durumları, mesleki deneyimleri, mali yeterlilikleri gibi kriterlere bakılarak belirlenir. Girişimcilik programından daha önce katılmış kişiler, bu eğitime tekrar katılamazlar. Girişimcilik eğitim programına katılmak için; 18 yaşını tamamlamış olmak ve Girişimcilik eğitim programında aynı modülden daha önce yararlanmamış olmak şartları aranır. Bu şartları sağlayan herkes durum ayırt etmeksizin programa katılabilecektir” ifadelerine yer verildi.
“HEDEF; AYDIN"A 450 YENİ
GİRİŞİMCİ KAZANDIRMAK“
Girişimcilik eğitimlerinde, katılımcılara, girişimcilik ile ilgili temel bilgiler verileceğine değinen İl Müdür Rahmi Terzi açıklamasında şu hususlara değindi;
“İş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri yaptırılacak, iş planı kavramı ve öğeleri anlatılacak ve bunların pekiştirilmesine çalışmalar düzenlenecektir. Temel Seviye Girişimcilik eğitimini tamamlayarak “Girişimcilik Eğitimi Katılımcı Belgesi” alan katılımcılar kendi işini kurduğu takdirde, KOSGEB mevzuatı çevresinde “Yeni Girişimci Desteği”ne başvurma hakkı kazanır. Yeni Girişimci desteğine hak kazanan girişimciler 30.000 TL"ye kadar hibe (geri ödemesiz), 70.000 TL"ye kadar sabit yatırım desteğinden (geri ödemeli) yararlanabilmektedir
Bu yıl Mayıs ve Haziran aylarında İl Müdürlüğümüzce başlatılan toplam 175 kişilik girişimcilik eğitimleri Kuşadası ve Nazilli"de başarıyla devam ediyor. Ayrıca 2014 yılı içinde Aydın merkezde düzenlenecek olan diğer 5 grup, Söke"de düzenlenecek olan 2 grup ve Didim"de düzenlenecek olan 2 grup eğitim için ise başvuru ve mülakat tarihleri daha sonra duyurulacak. Bu eğitimler ile Aydın ilimize 450 yeni girişimci kazandırmayı hedefliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.