Akkaya; “Cephe oluşturmaya çalışıyoruz!”

Akkaya; “Cephe oluşturmaya çalışıyoruz!”

Akkaya; “Cephe oluşturmaya çalışıyoruz!”

Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe Başkanı Hüseyin Akkaya, 10 Ağustos"ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar"ın "Çatı Aday" tepkisine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ekmeleddin İhsanoğlu"nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza vermeyen 21 milletvekilinden biri olan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kurnazca aday belirlediğini ifade ederek eleştiren CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar"ın açıklamalarının partiyi bağlamayacağına değinen Başkan Akkaya, “CHP olarak biz demokratik bir yapıya sahibiz. AK Parti"de Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için gösterilen adaya 311 milletvekili imza attı. Bunların içinde Tayyip Erdoğan"a karşı çıkan yok mudur, elbette vardır ama o parti şeyhler partisi. Erdoğan"ın iki dudağı arasında olan bir parti, ondan dolayı hiç kimse ses çıkarmıyor. Biz demokratik bir partiyiz, hiç kimsenin eleştiri yapmasına da engel değiliz. Elbette farklı fikirler olacaktır” dedi.
“ŞU ANDA TÜRKİYE"DE
ERDOĞAN
TEHLİKESİ VAR”
CHP"nin MHP ile ortak karara vararak Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için belirlediği "Çatı Aday" Ekmeleddin İhsanoğlu"na yönelik olarak da konuşan Akkaya, “Genelge ile belirlenen bir adayı bizim, "hayır bu olmaz" şeklinde bir tavır ile reddedemeyiz. Zaten böyle bir durum da yok. Şu anda Türkiye çok büyük bir tehlikede. Tayyip Erdoğan tehlikesi var. Tayyip Erdoğan tehlikesinin gelmesi, tek adam ve özellikle de başkanlık sistemi ile Türkiye"nin bölünmesi, Türkiye"nin içeride ve dışarıda yalnız kalması demektir. Onun için biz onu çok büyük bir tehlike olarak görüyoruz” diye konuştu.
Türkiye"de yüzde 30"a yakın sol oylar olduğunu söyleyen Akkaya, “Biz Erdoğan"a karşı çıkabileceğimiz bir cephe oluşturmaya çalışıyoruz. Atatürk"ün de belirttiği gibi "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır". Hakikaten vatanımız büyük tehlikede” dedi.
“SEÇİM TAKVİMİ
BELİRLENDİ”
Başkan Akkaya, seçim takvimin belirlendiğini, "Çatı Aday" Ekmeleddin İhsanoğlu ile alakalı tanıtım broşürlerinin basılması ile tüm teşkilat olarak en kısa zamanda çalışmaya başlayacaklarını belirterek, ilerleyen günlerde de Cumhurbaşkanlığı Seçimleri"ne ilişkin soru-cevaplı olarak basın toplantısı düzenleyecek olduklarını da kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.