İslam’a gönlü Paris’te değil Söke’de ısındı

İslam’a gönlü Paris’te değil Söke’de ısındı

İslam’a gönlü Paris’te değil Söke’de ısındı

Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Söke İlçe Müftülüğü"ne başvuran 28 yaşındaki Fransız Vatandaşı Charly Sende, kendi isteğiyle İslam Dini"ni seçti ve düzenlenen ihtida töreni ile Kelime-i Şehadet getirerek müslüman oldu.
İlçe Müftüsü Ahmet Yayla"nın söylediği Kelime-i Şehadet"i tekrar ederek müslüman olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşayan Sende ve arkadaşları, ihtida merasimi esnasında duygu dolu anlar yaşadı. Müftülük personeli imamların yaptığı şahitlikle müslümanlığa geçen Charly Sende, ismini Şakir olarak değiştirdi.
İlçe Müftüsü Ahmet Yayla, Kur"an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ihtida töreninde Kur"an-ı Kerim"den kısa sürelerin manalarını, İslamiyet hakkında açıklayıcı bilgileri Sende"nin Paris"te beraber inşaat işinde yaklaşık 4 aydır çalıştığı Sökeli Metin Güler"in tercümanlığıyla anlattı. İhtida töreni sonrasında Şakir"e "İhtida Belgesi", Müftü Yaya tarafından takdim edildi.
Arkadaşı Sende"nin İslam"ı seçmesinden çok büyük mutluluk duyduğunu belirten Güler, “Kendisini Türkiye"ye davet ettim. Söke"ye geldiğimizde beraber iftara gittik. İnsanlarımızın sıcakkanlılığı onu çok etkiledi. İftar Sofrası"ndaki birlik ve beraberliğimizi çok beğendi ve İslam"a karşı ilgi duymaya başladı” dedi.
Sende"nin hristiyan olduğunu ve İslam"ı az çok bildiğini de belirten Güler, “Kendisine ön bilgileri anlattım geri kalan eksiklikleri Paris"te beraber tamamlayacağız” diye konuştu.
Öte yandan İslam"a geçmesinin sebebinin, İslam"daki evrensel hoşgörü anlayışı olduğuna işaret eden Şakir Sende, “Söke"deki insanların sıcak ilgisi beni buradaki iftarda çok etkiledi. Hiç kimsenin bakışında samimiyetsizlik yoktu, sıcaklığı burada hissettim. İslam"a gönlüm o kadar müslüman yaşamasına rağmen Paris"te değil Söke"de ısındı” şeklinde konuştu.
Duygulu anların yaşandığı ihtida töreni, İlçe Müftüsü Yaya"nın Sende ile birlikte gelen Sökeli vatandaşlara dini bilgileri içeren sohbet ile tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.