Toyran 2. Halk Günü’nde vatandaşlarla buluştu

Toyran 2. Halk Günü’nde vatandaşlarla buluştu

Toyran 2. Halk Günü’nde vatandaşlarla buluştu


Gerçek Gazetesi
Murat TAN

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, 2. Halk Günü Buluşması"nda Sökeli vatandaşlarla biraraya geldi.
Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke"de birlikte yönetim anlayışının tesis edilebilmesi için başlattığı "Halk Günü Toplantısı"nda Sökeli vatandaşların görüş, öneri ve şikayetlerini dinledi.
Vatandaşların bazı görüş, öneri ve şikayetlerinin yanında Söke Belediyesi"nin kısa zamanda gerçekleştirdiği çalışmalardan ötürü memnuniyetlerini paylaşarak tam not verdiği toplantıda önemli hususlara değinildi.
Toplantıdaki konuşmasında Söke Belediyesi olarak hizmet için canla başla çalışıldığını belirten ve samimi açıklamalarda bulunan Başkan Toyran, “Az zamanda birçok sorunu azalttık. Yine de her yere yetmemiz ve her şeyi görmemiz mümkün değil. Bizim gözümüzden kaçanları bize ulaştırmanızı istiyorum” diye konuştu.
Söke Belediye Meclis Salonu"nda gerçekleşen ve saat 10"dan 12"ye kadar süren 2. Halk Günü Toplantısı"na Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş, Söke Belediye Meclis Üyesi İbrahim Muslu, Söke Belediyesi Daire Müdürleri ile bazı muhtarlar ve farklı mahallelerden gelen vatandaşlar katıldı.
Her ayın son Cuma günü gerçekleştirilmesi kararlaştırılan Halk Günü Buluşması"nda samimi açıklamalarda bulunan Başkan Toyran, Sökeli vatandaşların görüş, öneri ve şikayetlerini tek tek dinleyerek not aldırdı ve çözüm için daire müdürlerine talimat verdi.
“AZ ZAMANDA BİR ÇOK SORUNU AZALTTIK”
Göreve geldikten sonra 2. Halk Günü Toplantısı"nı gerçekleştiren Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, toplantının açılış konuşmasında, “Amacımız mümkün olduğu kadar belediye hizmetlerini noksansız alabildiğiniz bir Söke yaratmaktır. Yaklaşık 3.5 aydır görevdeyiz. Bu 3.5 ayda Söke"de belirli hizmetleri yapma gayreti içerisinde özveri ile çalışıyoruz. Eskiden sadece 8 mahalle olarak hizmet verirken şu anda 49 mahalleye hizmet vermek durumundayız. Yine de az zamanda yaptığımız çalışmalarla sıkıntı olarak bize akseden birçok konuyu ve sorunları azalttığımızı düşünüyorum” dedi.
“GÖZÜMÜZDEN KAÇANLARI BİZE ULAŞTIRIN!”
Toplantıdaki konuşmasında sivrisinek ve haşere ile mücadele konusunda hatrı sayılır bir azalma söz konusu olduğunu, çöp sorununa ilişkin sıkıntıların en azami düzeyeye indirgendiğini ve Söke Belediyesi olarak hizmet için canla başla çalışıldığını belirten Başkan Toyran, “Yine de her yere yetmemiz ve her şeyi görmemiz mümkün değil. Bizim gözümüzden kaçanları bize ulaştırmanızı istiyorum” diye konuştu.
“17 HURDACIYA CEZA KESİLDİ”
Konuşmasında 18 Temmuz 2014 tarihli gazetemizde "Hurdacılar Söke"yi adeta istila ediyor" başlığıyla yer alan habere ilişkin de açıklamada bulunan Başkan Toyran, “Buradaki toplantımızda 6-7 konu başlığına ilişkin olarak üzerine gideceğimizi söylemiştik. Hurdacıların Söke"de hurdacılık dışında farklı işler yaptıklarını biliyoruz. Özellikle hırsızlık anlamında demir, ızgara ve açık spor salonlarının kapılarının çalınmasına ilişkin olarak bir çok sorunla karşı karşıyaydık. Bu konuda da çalışmalarımız sürüyor. Şu ana kadar 2 ayda 17 hurdacıya para cezası kesildi. Bizim her hurdacının arkasına zabıta dikme şansımız yok. Emniyet Müdürlüğü"ne hırsızlığa ilişkin olarak bilgi verildi. Söke"nin 4-5 girişi var. Söke"ye bir çok yerden hurdacı geliyor. Zabıta Teşkilatımız gerekli çalışmaları sürdürüyor” dedi.
“KABLOSU YER ALTINA ALINAN ELEKTRİK DİREKLERİ KALDIRILIYOR”
Kabloları yeraltına alınan ve kaldırımlarda işlevini yitirdiği halde bir türlü sökülemeyen elektrik direkleri konusuna da açıklık getirerek samimi açıklamalarda bulunan Başkan Toyran, “Elektrik direkleri ile ilgili olarak AYDEM görevlileriyle bir görüşme yaptık. 2 gündür 11 tane demir direğimiz söküldü beton direklerle ilgili olarak AYDEM yetkilileri ihaleye çıkılacağını ve o direklerin kaldırılacağını söyledi. Biz kaldırım işgali konusunda bu kadar mücadele verirken hiçbir işe yaramayan atıl vaziyetteki direklerle de işgal edilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.
İlk Halk Günü Toplantısı"nda gelen şikayetlerin yüzde 90"ının çözüldüğünü belirten Başkan Toyran, “Amacımız Söke"yi layık olduğu şekilde yöneterek sizlere en iyi şekilde hizmet ve çözüm sunabilmektir” diye konuştu.
“SÖKE"DE ÇOK ŞEYİN DEĞİŞTİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ”
Daha sonra vatandaşların çöp konteynırı isteğine ilişkin olarak, 100 tane yeni konteynır geleceğini belirten Başkan Toyran, “Onları önce Söke Merkez"de dağıtmaya başlayacağız.Elde mevcut konteynır yok. Merkez ve beldelere en kısa sürede dağıtım yapacağız. Bu konuda biraz daha sabredeceğiz. Konteynırlar 10-15 gün içinde gelecek. Zaman içinde Söke"de çok şeyin değiştiğiniz göreceksiniz. Biz burada gerekli notlarımızı alıyoruz, ilgilenip ilgilenmediğimizi en kısa zamanda göreceksiniz” diye konuştu.
İş gücü ve makinelerle eldeki kadro dahilinde mümkün olduğu kadar anında hizmet vermek istediklerini ve herhangi bir sıkıntı yaşanılmadığını vurgulayarak vatandaşlardan takdir topladıklarına da değinen Başkan Toyran, “Sadece ekonomik boyutu olan işlerde biraz sıkıntımız var” dedi.
“OTOPARK KONUSUNDA DÜZENLEME YAPACAĞIZ”
Vatandaşların görüş, öneri ve şikayetlerini can kulağıyla dinleyerek şehiriçinde trafik sorununa ilişkin olarak konuşan Başkan Toyran, ilerleyen süreçte otopark konusunda ve trafik ışıklarının düzenlenmesi konusunda İlçe Trafik Komisyonu ile koordinasyon içinde çalışmaların olacağına de değindi. Vatandaşlar gelen şikayet üzerine Koyuncuoğlu Caddesi üzerinde bulunan seyyar karpuz satıcısının yolda daralma meydana getirdiği gerekçesi ile traktörünün çektirilmesi talimatını veren Başkan Toyran, “Ancak bizim trafiğe birebir müdahale etme şansımız yok. Uygulamada sıkıntı olursa elbette İlçe Trafik Komisyonu ile ortak hareket edilerek gereken düzenlemeler yapılır” şeklinde konuştu.
“İSTİHDAMDA ÖNCELİĞİMİZ SÖKE OSB"DİR”
Toplantıda vatandaşlardan gelen talepler üzerine istihdam hakkında da konuşan Başkan Toyran, “Özellikle Söke OSB"de çalışmalarımızı hızlandırarak kalıcı istihdam sağlayacak firmaların gelmesine önayak olacağız. Alternatif turizm konusunda güzel bir coğrafyadayız. Karakaya, Beşparmak Dağları, Yuvaca, Güllübahçe, Atburgazı, Tuzburgazı ve Karina Dalyanı"nı turizm açısından değerlendirebileceğimiz düşünüyoruz. Kısa vadede Priene Şenlikleri"ne yetiştirmeyi düşündüğümüz Turunçlar ile bir proje var. Orada meydan düzenlenmesi, alışveriş mekanı konusunda kalıcı mekanlar yaratmak istiyoruz. Söke OSB ise hem bölgede hem Türkiye"deki bir çok OSB"den daha avantajlı bir durumda. Biz Belediye olarak üzerimize düşen görevi yapacağız. İstihdam yaratma adına önceliğimiz Söke OSB"dir” dedi.
Çeltikçi Mahallesi"nde başıboş keçilere ilişkin yaptırımlar, kaldırım işgaline engel olunması, haşere ile mücadele ve ilaçlama, 3.5 ayda gerçekleştirilen hizmetlerden ötürü bazı vatandaşların Başkan Toyran"a teşekkür ederek çalışmalarında başarılar dilediği ve Belediye hizmetlerine tam not verdiği toplantıda karşılıklı fikir alışverişinde de bulunularak istişare yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.