Söke’den Filistin’e yardım eli

Söke’den Filistin’e yardım eli

Söke’den Filistin’e yardım eli


Gerçek Gazetesi
Murat TAN

Diyanet İşleri Başkanlığı"nın başlattığı Filistin"e yardım seferberliğine Sökeli hayırseverler kayıtsız kalmadı.
Söke"deki tüm camilerdeki Cuma Hutbesi"nde tüm ülke genelinde olduğu gibi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan "Mazlumun ümidi olabilmek" konulu hutbe okundu ve Cuma namazının sonrasında ise Filistin halkı için vatandaşlardan yardım toplandı.
Sadece Koca Camii"de Cuma namazı sonrası gerçekleşen ve yaklaşık yarım saat süren yardım kampanyasında toplamda 1.370 TL toplandı.
Koca Camii"de Söke İlçe Müftüsü Ahmet Yayla"nın okuduğu "Mazlumların ümidi olabilmek" konulu Cuma Hutbesi"nde: “Bir rahmet, mağfiret iklimi olan şu mübarek günlerde İslam Dünyası"nın çeşitli yerlerinden felaket haberleri gelmektedir. Ne acıdır ki, son yıllarda Ramazana, gönüllerimiz mahzun, gözlerimiz yaşlı olarak giriyoruz. Bu sene, İslam dünyası olarak yine büyük bir üzüntüyle Ramazanı geçiriyoruz. İslam dünyası bir yandan harici saldırı ve tehditlere maruz kalırken diğer yandan da kendi içinde bitmez tükenmez siyasi mücadelelerin yol açtığı kan, gözyaşı, feryat ve iniltilerle sarsılmaktadır”
“DÜŞEN HER BOMBA YÜREĞİMİZE SAPLANIYOR!”
“İslam dünyasındaki bu olumsuzlukların yanında son günlerde bir de İsrail"in Gazze"de, masum insanlara yönelik zalim saldırısı kalplerimizi bir kez daha yaraladı. Ramazan, oruç, iftar, sahur, teravih demeden; kadın, erkek, yaşlı, bebek ayrımı gözetmeden kardeşlerimizin üzerine yağdırılan her bomba yüreğimize saplanıyor. Gönüllerimiz kan ağlıyor. Yangınlarla kasıp kavruluyoruz. Yere düşen her damla kan, mazlumun gözünden dökülen her damla gözyaşı, zihin ve gönül dünyamızı param parça ediyor.”
“MASUMLARA EL UZATMAYA DEVAM EDELİM”
“İnancımızda ümitsizliğe yer yoktur. Bütün bu olumsuz ve üzücü durumlar elbette geçecektir. Yeter ki, dünyaya tarih boyunca umut olmuş ve olmaya devam eden bir milletin çocukları olarak bizler, aramızdaki birlik ruhunu ayakta tutarak mazluma, masuma ve mahruma el uzatmaya devam edelim. İsrail"in Filistin"e yönelik acımasız saldırısı yeni değildir.
2009 yılında da birçok can ve mal kaybına yol açan Gazze saldırıları sonucunda yaraları sarmak amacıyla Türkiye genelinde bir yardım kampanyası başlatılmış; milletimiz, merhamet ve cömertlik duygularıyla yardımlarını esirgememişti.”
“YARDIMLARINIZI ESİRGEMEYİN”
“Toplanan bu yardımlar Filistin"deki kardeşlerimize sağlık, gıda, temizlik ve giyim gibi temel ihtiyaç malzemeleri olarak gönderilmişti. Gazze halkının acısı paylaşılarak yaralarına merhem olunmaya çalışılmıştı. Bugünkü acı tablo karşısında yeniden ülke çapında yardım toplama zarureti hasıl olmuştur. Başkanlığımızın başlattığı bu kampanyaya, her zaman olduğu gibi yardımlarınızı esirgemeyeceğiniz ümidiyle, mazlum, mağdur Filistinli kardeşlerimize yapacağınız yardımların kabulünü Yüce Allah"tan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verildi.
“SÖKELİ HAYIRSEVERLER YARDIMA İLGİSİZ KALMADI”
Cuma Namazı sonrasında ise Filistin"deki zulüm altında bulunan müslümanlar yararına Türkiye genelinde başlatılan yardım seferberliği için Sökeli hayırsever vatandaşlardan yardım toplandı. 5 TL"den 100 TL"ye kadar ekonomik durumu elverdiği ölçüde bağışta bulunarak yardıma kayıtsız kalmayan vatandaşlar, Filistin"deki zulmün bir an önce durmasını istediler.
“BÜTÜN DÜNYA KÖR OLMUŞ VAZİYETTE”
Öte yandan konuaya ilişkin açıklamada bulunan Söke İlçe Müftüsü Ahmet Yayla, “Diyanet İşleri Başkanlığı sms ile de yardım kampanyası başlattı. Biz oradaki müslüman kardeşlerimizle et ile tırnak gibiyiz. Sadece Filistin"de yaşayanlar içinde değil. Suriye"de, Doğu Türkistan"da, Irak"ta ve muhtelif bir çok İslam ülkesinde dramlar yaşanıyor. Biz bunlara ilgisiz kalamayız. Oradaki dindaşlarımız hunharca katlediliyor. Bütün dünya kör olmuş vaziyette. Biz bu coğrafyada yaşayan müslümanlar olarak ilgisiz kalamayız” diye konuştu.
“SÖKELİ HAYIRSEVERLERE MİNNETİ BORÇ BİLİYORUM”
Söke"de göreve başladığı günden bu yana hiçbir yardım kampanyasının Koca Camii"de 500-600 TL"yi geçmediğini de sözlerine ekleyerek Sökeli hayırseverlere normalden 2 kat misli toplanan yardımdan ötürü teşekkür eden Müftü Yayla, “Burada 1.370 TL para toplandı. Bu bizlerin daima mazlum milletlerin maddi ve manevi olarak yanında olduğumuza işaret ediyor. Ben bundan ötürü Sökeli kardeşlerimize ve cemaatimize şahsım ve kurumum adına minneti borç biliyorum. Allah bu cömert insanlarımızın sayılarını ve duyarlılığımızı arttırsın” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.