ASKİ su tahsilatlarına başladı

ASKİ su tahsilatlarına başladı

ASKİ su tahsilatlarına başladı

Gerçek Gazetesi / Murat TAN
Aydın Su ve Kanalizasyon İşleri (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Söke Belediye Hizmet Binası"nda açtığı veznelerden su parası tahsilatına başladı.
Söke Belediyesi Hizmet Binası'nda açılan, Aydın Büyükşehir Belediyesi"ne bağlı olarak kurulan ASKİ su tahsilatlarını devralmaya başladı. Söke"nin yanısıra kapanan Bağarası Mahallesi"nde de açılan vezne ile Bağarası ve çevre mahallerin su tahsilatlarına başlayan ASKİ yapılanmasını tamamlandırdığında vatandaşlar online ödeme ve otomatik ödeme talimatıyla ödemelerini yapabilecek.
6360 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu gereğince İlçe Belediyeleri'nin içme suyu, kanalizasyon ve arıtma tesislerinin yapımı, işletimi ve bunlara ilişkin hizmetlerin devamı için belirlenen ücret ve bedellerin tahsilatına bu hafta itibariyle başlandı. Yerel seçimlerin ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yapması zorunlu olan su bedellerinin tahsilatı ASKİ"nin veznelerini devreye sokmasıyla, Söke Belediyesi artık para tahsil edemeeycek.
Ayrıca yetkililerden alınan bilgilere göre su tahsilatlarıyla ilgili olarak geçiş süreci içerisinde web üzerinden online tahsilat ve otomatik ödeme talimatları gibi ödeme geçici bir süre mümkün olmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.