Dilek’in adaletten dileği var

Dilek’in adaletten dileği var

Dilek’in adaletten dileği var


Gerçek Gazetesi
Söke"ye bağlı Çavdar Köyü"nde yaşayan 2 çocuk anası Dilek Arıcı, adaletin kendisini korumak için 6 yıllık kocasına verdiği hapis cezasına isyan etti. Altı yıl önce çok sevdiği kocasına kaçarak evlenen Dilek Arıcı, “Devlet 6 yıl önce ben kocama küçük yaşta kaçtığımdan dolayı, kocam hakkında dava açmış. Aradan 6 yıl geçti, tecelli eden adalet beni iki çocuğumla ortada bıraktı. Tutuklanan kocam, cezayı çeken benim. Ben şimdi bir başıma yıllarca nasıl yaşayacağım” diyerek yetkililerden yardım istedi.
Edinilen bilgiye göre Söke İlçesi"ne bağlı Çavdar Köyü"nde yaşayan 20 yaşındaki Dilek Arıcı, 15 yaşındaki iken bir düğünde karşılaştığı Akın Arıcı"ya aşık oldu. Akın"la görüşmeye başlayan Dilek"in ailesi kızlarını isteyen Akın"ın ailesini kabul etmeyip kızlarını vermeyeceklerini belirtince Dilek de Akın"ın evine gidip kendisini kaçırmasını istedi, Yaklaşık 6 yıl önce 18 yaşından küçük sevgilisi ile kaçan Akın Arıcı, Dilek 18 yaşına girdiğinde resmi nikah yapıp evlendi. Hakkında 18 yaşından küçük kızla beraber olmaktan dava açılan Akın Arıcı ise severek evlendikleri ve eşinin de yaşının 18"e gelmesi dolayısıyla mahkemeyi bile unutup eşi ve iki kızıyla mutlu bir hayat sürmeye başladı. Ta ki köye jandarmaların gelip akını kelepçeleyerek hakkında kesinleşmiş 8 yıl 4 ay hapis cezasını çekmesi için cezaevine götürene kadar.
“CEZA AKIN"A DEĞİL
BANA VE İKİ KIZIMA
VERİLDİ”
Eşi Akın Arıcı"nın bu evlilikte hiçbir suçu olmadığını ve kendisinin Akın Arıcı"ya kaçtığını belirten Dilek Arıcı, “Akın ile evlenince ailemden de oldum. Hayatta tek dayanağım kocam idi. Evlendik ve aradan 6 yıl geçti. O zaman küçük yaşta evlenmenin suç olduğunu da bilmiyorduk. Mutlu bir yuvamız vardı. İki tane de çocuğumuz oldu. Madem kocam tutuklanacaktı niye hemen tutuklamadılar. O zaman tutuklansaydı bu ceza eşimi ve beni ilgilendirirdi. Aradan 6 yıl geçmiş evlenip yuva kurmuşuz iki çocuğumuz olmuş. Şimdi verilen bu ceza kime verildi. Beni korumak için eşime mi yoksa eşimle birlikte iki çocuğuma ve bana mı? Karara göre eşim 5 yıldan fazla bir süreyi cezaevinde geçirecek. Biz ne yapacağız. Adaletin beni korumak adına 6 yıl sonra verdiği bu ceza beni koruyamaz aksine daha çok mağdur eder” diyerek yetkililerden yardım istedi.
“GÖZYAŞLARI İÇİNDE
YETKİLİLERDEN YARDIM
İSTEDİ”
Eşi tutuklanıncaya kadar evinin hanımı ve iki kızının anası olduğunu, ancak eşinin jandarma tarafından evinden alınıp cezaevine götürülmesinden sonra evinin hem kadını hem de erkeği olmaya çalıştığını belirten Dilek Arıcı, “Çok sevdiğim eşimin benim yüzümden tutuklandığını öğrenince acım bir kat daha arttı. Eskiden ben sadece evimle ve kızlarımla ilgilenirdim. Akın"ı tutukladılar. Şimdi bağ bahçe işleri ve hayvanların bakımı da bana kaldı. Eşimin suçu benimle evlenmek ise bunu zaten ben istedim. Yetkililer şunu bilsin ki 6 yıl sonra eşimin tutuklanması kadının hakkını korumak değil kadının ayrıca cezalandırılması demektir. Bu genç yaşımda adalet, ne olur beni kimsesiz ve iki körpe çocuğu ile tek başıma bırakmasın” diyerek gözyaşları içinde yetkililerden yardım istedi.
Yol yordam bilmediği ve köyde yaşadığı için nasıl bir hukuk mücadelesi vereceğini de bilmeyen biri 5 yaşında Münire, diğer 9 aylık Ela isimli iki kız çocuğunun anası Dilek Arıcı, özellikle hemcinslerinden mağduriyetinin giderilmesi konusunda yardım beklediğini ifade ederek “Ben de bir kadınım. Mağdur olmuş bir kadın olarak kadın haklarını savunan kurum ve kuruluşlardan da destek bekliyorum” dedi.
“BİZİ EN İYİ
CUMHURBAŞKANIMIZ
ANLAR”
Gelinlerine sahip çıkmaya çalıştıklarını belirten Kayınpeder Hüsnü Arıcı ve Kayınvalide Münire Arıcı yasalara saygılı olduklarını ancak bu ceza ile bir kişinin değil 4 kişinin hayatının karartıldığını belirttiler. Gelinini kız gibi sevdiğini ve oğlunun gelenek ve göreneklere göre hareket ettiği için bu duruma düştüğünü belirten Anne Münire Arıcı “Bizim geleneklerimize göre kızın onur ve gururu da çok önemlidir. Eğer bir kız bir oğlana meyil vermiş sevmişse, o kızın erkek tarafından reddedilmesi kız için çok ağırdır. Oğlum gelinim dileği çok sevdiği için cezaevine girdi. Biz bunun suç olduğunu bilmiyorduk. Sayın Cumhurbaşkanımız da evlendiğinde Sayın Hayrunnisa Hanım 16 yaşından yaşında imiş. Bizi en iyi Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve ailesi anlar. Bu nedenle kendilerinden yardım bekliyoruz” dedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.