Sökeli 38 çiftçi makine-ekipman desteği alacak

Sökeli 38 çiftçi makine-ekipman desteği alacak

Sökeli 38 çiftçi makine-ekipman desteği alacak


Gerçek Gazetesi / Murat TAN
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğe göre Makine Ekipman almaya hak kazananlara ait kesin liste Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından açıklandı.
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü"nce açıklanan ve toplamda Sökeli 707 çiftçinin başvuruda bulunduğu makine ekipman desteği almaya hak kazananlarının açıklandığı listeye göre, Sökeli 38 çiftçi makine ekipman desteği almaya hak kazanırken 594 çiftçi yedeğe ayrıldı. 75 çiftçinin başvurusu ise reddedildi.
Anıza doğrudan ekim makinesi, bahçe traktörü, pamuk hasat makinesi, sap parçalama makinesi, zeytin hasat makinesi, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, pülverizatör kendi yürür veya traktörle çekilen atomizör,sisleyiciler ve ulv makineler gibi toplam 30 çeşit makinenin dün itibariyle satın alma süreci başladı.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında makine ekip ve ekipman almaya hak kazanan üretici ve çiftçilere ait kesin liste ile ilgili olarak Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal toplam proje tutarı 71.033.610,06 TL olan ve Aydın genelinde 30 çeşit makine-ekipmana ait 5844 adet müracaat olduğunu belirterek önemli açıklamalarda bulundu.
İlgili tebliğ ve bu tebliğe dayalı olarak Tarım Bakanlığınca yayımlanan uygulama rehberine göre her müracaat dosyasının ayrı ayrı değerlendirilerek puanlamaya tabii tutulduğunu belirten Köksal, “Bakanlığımızca ilimize tahsis edilen 1.556.812,49.-TL. ödenek, İlçelere dağıtılarak her ilçe için makine ve ekipman kazananlar listesi ayrı ayrı belirlenip 04.07.2014 tarihi itibarıyla İl ve İlçe Müdürlüklerimizde 10 (on) gün süreyle askıya çıkarılmıştı. Bu arada, makine ve ekipman almaya hak kazanan asıl yatırımcılardan ayni katkıya itirazı olanlar, azami teknik özellikleri aynı kalmak şartı ile ve başvurudaki fiyattan veya altındaki fiyattan alınmak üzere, değerlendirme kriterlerindeki puanlamayı etkilememek kaydı ile, satın alacağı makine ve ekipmana ait proforma fatura ve yeni makine ve ekipmana ait teknik şartnameyi İl Müdürlüğümüze teslim etmek şartıyla marka ve model değiştirme hakkı hibe sözleşmesi yapılıncaya kadar devam edecektir” dedi.
10 günlük askı süresi tamamlandığının altını çizerek 14 Temmuz"dan itibaren kazananlar kesin, yedekler ve reddedilenler listelerinin askıya çıkarıldığını da sözlerine ekleyen Köksal, “İlçe Müdürlükleri, kesin kazananlar ile imzaladıkla Hibe Sözleşmesinin bir suretini İl Müdürlüğüne, bir suretini ise makine-ekipman tespiti sırasında yatırımcıya teslim edeceklerdir. Makine-ekipman almaktan vazgeçen yatırımcının mutlaka yazılı müracaatı alınacaktır.
Dün itibariyle Satın Alma süreci başlayacağını ve 40 gün devam edeceğini de ifade eden Köksal, “Daha geniş bilgi almak isteyen yatırımcıların İl Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.